Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Taxis : Informació a l'usuari i confort del vehicle, el més millorable

La professionalitat satisfactòria dels taxistes i les diferències notables de tarifes en les 13 ciutats, altres conclusions importants

Netedat i confort del vehicle

/imgs/20050501/tema03.jpg
Superen l’anàlisi gairebé 8 de cada 10 taxis, encara que les diferències en la nota final són evidents: mentre que la meitat obtenen valoracions situades entre el “molt bé” (6% dels taxis) i el “bé” (43%), un 9% dels taxis obtenen uns concloents “molt malament” o “malament” en netedat i confort.

Estat de netedat: el 15% dels vehicles es van trobar en un estat de netedat deficient, amb taques (especialment en les estoretes, la tapisseria i els vidres) o falta de ventilació.

Estat de conservació: l’11% dels taxis ha de millorar la conservació: aspecte exterior del cotxe, brutícia, bonys, ratllades, parts de la xapa oxidades, etc.

Comoditat dels passatgers: el 15% dels taxis van resultar incòmodes, eren massa vells i tenien mancances (places posteriors estretes, amortidors en mal estat, sorolls excessius, seients incòmodes, etc.) que suggerien la necessitat de canviar el vehicle per un altre en millor estat de conservació.

Pagament electrònic: el 10% dels taxis permet el pagament amb targeta electrònica, la qual cosa obliga els usuaris a portar sempre diners en metàl·lic. L’excepció: els taxis de Múrcia (el 92% dels que es van agafar tenen instal·lat algun mecanisme que permet el pagament amb targeta).

Aire condicionat: el 5% dels taxis utilitzats no disposava d’aire condicionat. A més, sis de cada deu vehicles tenien climatitzador.

Extintor a la vista del usuari: només en el 10% dels taxis inclosos en aquesta prova l’extintor es trobava a la vista del client, que en cas d’emergència en podria fer ús. Respecte d’això, les normatives municipals només obliguen que al taxi hi haja extintor, però semblen evidents els avantatges de col·locar-lo en un lloc visible també per al client.

Finestretes electròniques: més de la meitat dels vehicles utilitzats pels tècnics d’aquesta revista no tenien finestretes electròniques, la qual cosa dóna una idea de l’antiguitat d’alguns dels cotxes que presten aquest servei.

GPS: només el 17% disposava d’aquest sistema de posicionament, molt útil per a orientar-se. L’excepció: els taxis de Vitòria (tots els usats disposen de GPS).

Premsa o revistes: en el 3% dels taxis hi havia premsa o revistes a disposició dels passatgers.

Mampara de separació: hi havia mampara només en el 5% dels taxis que es van agafar per a aquesta investigació.

Informació sobre la ciutat: únicament en el 2% dels vehicles es van veure fullets o publicacions amb informació pràctica de la ciutat.

Informació a l’usuari

Aquest és l’apartat en què més falla el servei de taxis de les nostres ciutats: la informació trobada en el 31% dels taxis va resultar del tot insuficient. El 29% aprova amb un mediocre acceptable i el 22% obté un bé. Van merèixer bona nota només el 18% dels taxis: concretament, el 13% va obtenir el molt bé i un escàs 5% de taxis va aconseguir l’excel·lència en aquest apartat.

Tarifes: aquesta informació s’ha d’oferir obligatòriament, però en el 55% dels taxis les tarifes no estaven exposades i en el 9% es trobaven borroses, es veien malament (en lletra petita) o es trobaven col.locades en llocs poc visibles per al passatger. És a dir, els tècnics de CONSUMER EROSKI no sabien el preu que se’ls cobraria (per l’abaixament de bandera, el recorregut mínim…) o el cost dels diferents suplements en el 64% dels taxis que van utilitzar.

Taxímetre: ha d’estar col.locat de forma fàcilment visible, per a facilitar la lectura al passatger, i ha de marcar clarament i exactament les quantitats que s’han de pagar. En el 12% dels vehicles no es veia bé el que marcava el taxímetre, bé perquè la palanca de canvis o la mà del taxista tapava l’aparell o bé perquè tenien adhesius o elements que en cobrien una part. En contrapartida, alguns taxis el porten col.locat al sostre (10%), fet que en facilita la visió.

Número de llicència o targeta d’identificació del conductor: en un de cada tres taxis, el número de llicència no està clarament exposat a la vista de l’usuari, la qual cosa en dificulta la identificació.

Matrícula del vehicle: el 48% dels taxis no porta exposada la matrícula del vehicle a l’interior.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions