Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Crèdits personals : És preferible sospesar altres opcions abans de sol·licitar-los

Un préstec personal no sempre és la millor opció per a afrontar despeses extra

La costa de gener, els abusos de Nadal, el començament del curs escolar, les reformes en la casa, la compra d’un cotxe o les despeses inesperades s’afronten, en moltes famílies, per mitjà de crèdits personals. A diferència dels crèdits hipotecaris, en els quals el termini d’amortització pot arribar als 30 anys, els préstecs personals es caracteritzen per un termini de devolució molt més curt -entre un mes i cinc anys-, un capital prestat no molt elevat -entre 3.000 euros i 60.000 euros- i un tipus d’interès, al marge de la negociació particular amb el banc, prou alt -entre un 7 i un 10% TAE- perquè al banc li surti rendible prestar poc de diners a curt termini. Aquest tipus d’interès més elevat també es deu al fet que l’entitat bancària corre major risc, perquè no disposa de cap tipus d’aval en cas de produir-se un impagament, mentre que en els préstecs hipotecaris la garantia de pagament és un bé immoble, la qual cosa faculta al banc a alienar la cosa hipotecada en cas d’impagament.

Durant l’any 2000 es van concedir en el nostre país crèdits al consum per valor de 30.718 milions d’euros, un 4,2% més que en 1999. Dins d’aquest tipus de préstecs, el 44% es destina a la compra d’automòbils, mentre que el 56% restant s’inverteix en el finançament d’altres béns i serveis, al cap dels quals se situen les reformes de la llar. No obstant això, un préstec personal no sempre constitueix la millor opció per a afrontar despeses extra o per a sortir d’un clot. Utilitzar la targeta de crèdit per a ajornar els pagaments o realitzar compres a terminis poden evitar que abonem els alts interessos bancaris i, a més, requereixen menys paperassa.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions