Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: El promotor ha de fer-se càrrec dels defectes d'obres

He comprat recentment un apartament a la platja, i el passat hivern, amb les pluges, em vaig trobar amb la desagradable sorpresa que per la porta de la cuina entra aigua i nega per complet la cuina i el menjador. Vaig parlar amb el promotor, que em va recomanar que hi col·loqués una persiana, ja que en estar el pis orientat a llevant, cada vegada que plou el vent empeny la porta cap a dins, i això facilita l'entrada de la pluja. Davant de la meva insistència, aplicaren silicona a la porta, però l'aigua continua entrant. Els he tornat a reclamar que siguin ells els qui solucionin el problema. Davant del seu silenci, voldria saber si puc exigir que col·loquin ells la persiana i sol·licitar que canviïn la porta per una altra que obri cap enfora, la qual cosa minoraria el problema. Si puc exigir alguna d'aquests coses, com he de reclamar? on he de dirigir-me? com he de formular la meva queixa?

/imgs/20021001/consultorio.02.jpg Hi ha normes tècniques de construcció que busquen garantir un mínim de qualitat de materials utilitzats, aïllament de l'habitatge i confort tèrmic, tenint en compte factors com la regió climàtica, els elements constructius i els aïllants. En aquest cas, l'aïllament de l'habitatge enfront de les pluges i el vent resulta deficient, la qual cosa suposa risc de danys en l'interior. Davant d'això, s'ha de presentar una reclamació detallada al promotor, per buró-fax certificat amb justificant de recepció, en què s'informi de les deficiències detectades, dels danys i perjudicis que les pluges hagin ocasionat i de la necessitat que en un termini breu procedeixin a una reparació satisfactòria, sigui per mitjà de la substitució de la porta, la instal·lació d'una persiana o les dues opcions conjuntament, en tant que la reparació efectuada per mitjà de silicona no ha resultat idònia. No cal oblidar assenyalar que, una vegada transcorregut el termini atorgat per a aconseguir un acord, s'acudirà a la via judicial, moment en què es podria decidir reclamar la reparació més l'import dels danys ocasionats per les aigües.

Convé tenir present que la Llei d'Ordenació de l'Edificació determina que perquè una reclamació d'aquestes característiques sigui viable ha de produir-se en el termini de dos anys des que es van produir els danys. D'altra banda, perquè una reclamació extrajudicial tingui més força, és recomanable informar d'aquests fets el president de la comunitat de propietaris, a fi que el problema s'abordi en la propera Junta de Propietaris. És probable que la resta de veïns es vegin afectats per qüestions semblants, i en aquest cas, les reclamacions extrajudicials podrien efectuar-se conjuntament. També es pot anar a buscar assessorament i si escau, presentar una denúncia en els serveis de consum o d'habitatge de la Comunitat Autònoma corresponent. Si en aquest temps entrés aigua a l'interior de l'habitatge, cal fer-ne fotografies, informar l'assegurança -que n'haurà de fer un peritatge-, i fins i tot es pot sol·licitar a un notari que alci acta de la situació i els danys o anar a un advocat perquè efectuï les gestions.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions