Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Aprendre idiomes : Els idiomes, assignatura pendent

/imgs/20040901/img.informe.01.jpg
En ple segle XXI, i en una societat que dia a dia va ampliant i derrocant fronteres, un dels objectius prioritaris és la comunicació. Tant és així que buscar treball sense dominar almenys un idioma estranger resulta molt complicat, especialment en alguns sectors, i en algunes empreses ja és requisit indispensable dominar-ne fins i tot més d’un. La llengua anglesa, amb 800 milions de parlants, sembla destinada a convertir-se en la llengua franca mundial i no per ser la més parlada -aquest honor correspon al xinès simplificat- sinó perquè és l’idioma més utilitzat en el món dels negocis, les tecnologies (el 80% dels correus electrònics) i la ciència (el 45% de les publicacions científiques).

Però, com anem els espanyols en matèria d’idiomes? El panorama continua sense ser gaire falaguer. Segons dades de la Unió Europea, només el 47% dels espanyols afirma ser capaç de mantenir una conversa en un idioma estranger, enfront del 80% dels habitants de Dinamarca, els Països Baixos o Suècia. L’idioma més estudiat a Espanya és l’anglès, que està aprenent el 36% de la població, segons dades de l’últim Eurobaròmetre. A molta distància el segueix el francès, consolidat com la gran minoria amb un 19% d’estudiants, mentre que, en l’italià, l’alemany i el portuguès, amb prou feines s’hi endinsen un 4% dels alumnes. La majoria dels enquestats manifesten que els obstacles principals a l’hora de millorar la seua preparació són raons econòmiques i la manca de temps i de motivació. A causa d’aquesta actitud davant dels idiomes, els departaments de recursos humans dediquen entre un 5% i un 10% del pressupost de formació a l’ensenyament d’idiomes. I la necessitat de reduir aquesta important despesa provoca que, en buscar candidats per a cobrir llocs de treball, a igualtat de condicions les empreses seleccionen els qui més idiomes parlen, i per descomptat, els qui millor els dominen i així ho acrediten.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions