Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Productes financers per a gent gran : Catifa roja per als clients bancaris jubilats

L'escassa mobilitat dels seus estalvis, juntament amb l'alt grau de fidelitat dels jubilats i els pensionistes, hi atreu els bancs i les caixes, que dissenyen productes específics per a ells

/imgs/20081001/informe1.jpgRebuts impagats, habitatges embargats i una llista creixent de morosos són algunes de les raons per les quals, en períodes de crisi com l’actual, moltes entitats bancàries s’allunyen dels objectius econòmics fixats. La majoria s’han vist obligades a revisar les estratègies i a buscar nous horitzons de negoci, en què encaixen com un guant els clients més grans de 60 anys. A pesar del seu baix nivell mitjà d’ingressos, la forta tendència a l’estalvi dels majors del nostre país -el 47% declara que reserven part dels ingressos a despeses futures- els converteix en un grup molt atractiu per a bancs i caixes d’estalvi. És per això que els més grans de 65 anys són, en aquests moments, els millors clients per a les entitats financeres, ja que manquen de càrregues hipotecàries, disposen d’estalvis i són fidels. Si a això s’afegeix que el primer quart d’aquest segle Espanya serà el país amb la població més envellida del planeta, amb un 43% de població en edat de jubilació, aquest sector de la societat s’ha convertit en un nou filó.

Bancs i caixes ja ofereixen productes específics als jubilats. Batejats com a Club Estrella, Círculo Pensión, Super 55, Club Edad de Oro o Gente Vital, tots els productes destinats a captar l’atenció dels clients de més edat busquen la domiciliació de la pensió corresponent, oferint a canvi bestretes a compte, targetes gratuïtes o préstecs, adornats amb coberteries, vaixelles, càmeres de fotos o vídeo, viatges, entrades per a espectacles, etc. Les entitats bancàries són molt conscients que els elements més valorats pels pensionistes d’una entitat financera són la proximitat, el tracte familiar, la senzillesa i la comoditat, a més de poder disposar dels diners de la pensió abans del dia 1 de cada mes, el dia de pagament per als jubilats.

Ara bé, tot i que bancs, asseguradores, empreses intermediàries i caixes d’estalvi es barallen per aconseguir el nombre més gran de jubilats, són aquestes últimes les que, segons dades de TNS Finance, dominen la cartera de clients madurs. De fet, treballen amb el 85% de les persones grans i són l’entitat principal per al 70% d’ells. La banca en línia i la telefònica també han guanyat adeptes d’edat avançada, i un 4% d’aquests ja hi opera. Segons la mateixa font, les principals entitats financeres amb què treballen els jubilats i pensionistes del nostre país són la Caixa i el BBVA, en un 19% dels casos. El Santander treballa amb el 14% de la gent gran, Caja Madrid amb l’11% i Caja Rural amb el 10%.

Objectiu: fidelitzar el client

En un mercat en moviment continu, caixes i bancs ofereixen diversos incentius per a captar l’atenció dels més de set milions i mig de potencials clients més grans de 65 anys. Una forma d’assegurar la seua fidelitat és oferir-los regals, descomptes en viatges i assegurances associades a la titularitat d’un compte-pensió o d’una targeta financera, tenint en compte que els hàbits de vida han canviat també per als més grans. Els jubilats del nou segle desitgen continuar vivint a casa seua, però això sí, segurs i amb comoditats, gastar els diners que tant els ha costat estalviar i gaudir del seu temps lliure viatjant. El IV “Estudi Internacional sobre Jubilació” del grup Axa destaca que els espanyols són els ciutadans que en major mesura pensen utilitzar els diners de la seua jubilació per al gaudiment personal (el 79%), mentre que les enquestes fetes per Deutsche Bank per al seu estudi “Estils de Vida i Necessitats en la Jubilació” retraten un jubilat que gasta una mitjana de 1.058 euros a l’any en viatges, 526 euros en salut i bellesa i 383 euros anuals en aficions i altres activitats.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions