50 anys al servei del consumidor

Aquest mes estem de celebració: fem cinquanta anys al teu costat. Poques relacions hi ha tan duradores com la nostra, la que mantenim entre EROSKI CONSUMER i les lectores i lectors. Avui podem dir ben fort que des de 1974 defensem i informem les persones consumidores. Déu n’hi do!
1 Juny de 2024

50 anys al servei del consumidor

Fer una revista és un somni, editar el primer número és un impossible, però arribar al cinquantè aniversari s’ha de felicitar. I encara més quan es continua fent en paper en plena era digital. Sempre és un bon moment per a mirar enrere i fer balanç de tot el que hem viscut i hem après. Però en una xifra com la que ens ocupa, cinquanta anys de vida, la reflexió és obligada.

Tot va començar a la dècada dels setanta. Mentre el món contemplava com Nixon dimitia per l’escàndol del Watergate, a Elorrio, una petita localitat de Biscaia, seu de la cooperativa de consum EROSKI, es forjava el naixement de la revista que avui tens a les mans. “Aquells eren anys d’il·lusions i tothom necessitava dir el que sentia per mitjà d’una revista; era el boom. EROSKI (així es va denominar durant molts anys el que avui és CONSUMER), com la resta de revistes de l’època, va conèixer la legislació franquista, la censura prèvia i la limitació dels continguts”, recordava Luis Mari Mendizabal, primer director de la publicació.

Però, probablement, de tot el que es va haver de construir, el més rellevant, i que avui dia continua transcendint, és la defensa de les persones consumidores i el reconeixement dels seus drets. “Quan va néixer, el consumidor estava absolutament desorganitzat, no hi havia mitjans d’informació i els generalistes no es feien ressò dels problemes quotidians que els afectaven”, escrivia Antonio Cancelo, avui considerat un dels fundadors d’EROSKI.

Encara que cinquanta anys puguin semblar pocs, un breu instant de temps còsmic, per a CONSUMER han suposat molt. Hi ha hagut temps per a tot, o gairebé per a tot: per a diverses transformacions d’estil i temes, per al desembarcament d’aquest projecte informatiu en el món digital i, més recentment, per a la conquesta de les xarxes socials. No hi ha dubte que en aquestes cinc dècades el mateix periodisme ha experimentat una evolució imparable. Qui ens havia de dir que a cop de clic un robot de cognom ChatGPT seria capaç d’escriure una crònica? No és el cas d’EROSKI CONSUMER: el nostre prestigi i la nostra reputació es construeixen exclusivament amb capital humà.

Tant de bo d’aquí a uns altres cinquanta anys, algunes de les persones que fan possible aquesta publicació assisteixin una altra vegada a l’aniversari de la revista. “Som el que recordem”, escrivia Manuel Rivas, periodista i escriptor. La que segueix és una breu antologia de petites fites emmagatzemades en la memòria de CONSUMER.

Passeu i llegiu! Per molts bons records!

La nostra història

 • 1974. Neix la revista Eroski. 18 pàgines, sense periodicitat fixa. Vocació consumidorista, popular i democràtica. Presentació molt modesta, a dos colors.
 • 1977. Neixen les anàlisis comparatives. Un instrument d’orientació per a les decisions dels consumidors no exemptes de polèmica i fortament qüestionades als inicis pels agents implicats.
 • 1978. Anàlisi d’aigua i sorra a les platges. La més contaminada, Ereaga, a Getxo, i la que menys, la de Lekeitio.
 • 1980. Denúncia de l’àcid bòric. La revista EROSKI detecta i denuncia la presència d’aquest additiu perillós per a la salut: es va trobar a les gambes, tant fresques com congelades.
 • 1981, Primer monogràfic. Es publica la Defensa del Consumidor al País Basc.
  El conte del lleixiu. Als vuitanta, morien cada any al nostre país 1.500 nens i nenes, la majoria per accidents domèstics. Llavors es va decidir editar aquest conte, que es va lliurar amb la revista per prevenir i conscienciar sobre els accidents en la infància.
 • 1982. La primera gran crisi sanitària d’Espanya. La intoxicació massiva de milers de persones provocada pel consum d’oli de colza adulterat per part de diverses empreses olieres. Des de la tribuna d’opinió “Consumidorisme”, el president d’EROSKI, Antonio Cancelo, ja reclamava l’elaboració d’una llei per a la defensa del consumidor, com les que ja hi havia en altres països europeus.
 • 1985. Comparativa de preus entre França i Espanya, que aquell any ingressa a la CE.
 • 1988. Accés a la justícia. Aquest monogràfic conclou que cal eliminar tràmits burocràtics i aconseguir sentències ràpides i barates.
  Tabac. Es recull l’opinió de més de 2.200 lectors. Gairebé el 60% no fuma i el 15% fuma més de deu cigarrets al dia. Aquest treball va ser premiar pel Ministeri de Sanitat i Consum, pel valor educacional de la recerca estadística.
 • 1990. Es publica Usuari i banca. La cultura bancària és molt deficient i hi ha una fidelitat excessiva a les entitats financeres.
 • 1991. Paper més sostenible. El paper en què s’imprimeix la revista passa a ser reciclat. I a l’octubre de 1991 deixa de recórrer a blanquejadors derivats del lleixiu per a netejar-lo.
  Lectors. Unes 200.000 persones, l’11% de la població basca adulta, són lectores de la revista EROSKI. El 54% dels bascos i navarresos en coneix l’existència i, d’aquests, un de cada quatre en són lectors habituals. De qui la coneix, el 78% la considera bona o molt bona.
 • 1994. Primera enquesta sobre medi ambient. Un total de 1.697 consumidors bascos i navarresos opinen sobre la relació que tenen amb el medi ambient. Aquesta enquesta inèdita proporciona dades com que la majoria dels consumidors consideren eficaços els productes verds perquè disminueixen el deteriorament mediambiental.
 • 1995. La revista EROSKI organitza a Bilbao la Conferència Internacional sobre Informació al Consumidor.
  Número 200. Marca una fita important en la història de les revistes especialitzades en la informació al consumidor, ja que no es freqüent que aquests productes assoleixin una vida tan llarga. La llegeixen assíduament 325.000 persones.
  Com som, on anem. La revista fa un estudi estadístic amb la participació de 1.595 lectors, el primer dels quals sobre “socioestils de la societat basca i navarresa”.
 • 1997. Evolucionem: d’EROSKI passem a anomenar-nos CONSUMER. Una nova revista amb un concepte molt ben conegut. Seguim amb la tasca que durant més de vint anys ha fet la revista d’EROSKI. En poc temps es converteix en la revista de consum de més tiratge.
 • 1998. Neix el web. El 15 de març, Dia Internacional dels Drets de la Persona Consumidora, es llança consumer.es i es converteix en la primera revista de consum amb una edició digital en castellà i en basc.
 • 1999. Més usuaris. En un any, es triplica el nombre d’internautes que visiten la revista CONSUMER en versió digital.
 • 2000. Guies Pràctiques CONSUMER. Per primera vegada, es posen a la venda a la xarxa de botigues EROSKI i amb un èxit notable. Es venen 2.000 exemplars de la Guia d’Alimentació Saludable.
 • 2001. 340.000 exemplars. La revista impresa arriba a aquesta notòria xifra de tiratge.
 • 2002. El portal de consum més important. El que al març de 1998 va començar sent una simple translació dels continguts de la revista a la xarxa, es converteix en el portal de consum més important del país. Amb un cabal informatiu enorme, amb més de 30.000 pàgines de continguts que es renoven diàriament, és un instrument útil i atractiu per a professionals i usuaris.
 • 2003. Tercer baròmetre de consum de la Fundació EROSKI. Es tracta d’una macroenquesta que mostra l’evolució de les actituds i comportaments dels consumidors. L’edició de 2003 va demostrar en el seu moment que la confiança suscitada en la qualitat i la seguretat d’un producte tan tradicional com el peix no es va ressentir en absolut per l’abocament dels milers de tones de petroli que duia a l’interior el sinistrat Prestige.
 • 2004. La revista als mitjans. El ressò social de CONSUMER queda patent en l’interès que desperten les seves informacions als mitjans de comunicació. Durant l’exercici 2004, la presència de les anàlisis de la revista a les notícies va ser: 332 entrevistes de ràdio; 650 impactes en diaris; 30 aparicions en televisió.
 • 2005. S’envia la primera newsletter. Per primera vegada, es crea un butlletí electrònic de la revista impresa amb 300.000 subscriptors.
 • 2006. La nova revista CONSUMER EROSKI veu la llum. Passa de 48 pàgines a 68, més amena i amb més diversitat temàtica i atractiu visual. Per celebrar-ne el naixement es va organitzar el curs d’estiu Reptes que planteja el segle XXI en la informació sobre el consum i la vida quotidiana a la Universitat del País Basc.
 • 2007. Premi de la Society for News Design (SND). La qualitat del disseny i la presentació de la seva informació ha estat reconeguda per l’entitat de disseny en mitjans de comunicació més important del món. CONSUMER EROSKI va ser, al costat del Washington Post, el mitjà més premiat del món per les seves infografies, i l’únic espanyol que va rebre algun premi.
 • 2008. Primer número en basc. El número de juny de 2008 és el primer de la revista en paper que s’edita en basc. Va suposar una veritable fita, un pas més en la normalització lingüística. Amb un tiratge inicial de 15.000 exemplars.
 • 2009. Premi NAOS. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) concedeix a Eroski aquest guardó com a reconeixement a la seva tasca a favor dels hàbits de vida saludables, una tasca fonamental en què contribueix EROSKI CONSUMER.
 • 2010. La primera app. La Guia del Camí de Santiago (només per a mòbils iPhone) va ser la guia en línia més visitada del món en la seva temàtica, amb gairebé un milió i mig d’usuaris. Des del seu llançament, a mitjan any 2010, l’han descarregat 13.000 persones.
 • 2011. La crisi del cogombre. L’alerta sanitària decretada a finals de maig pel govern alemany posava en quarantena els cogombres espanyols perquè consideraven que portaven E. coli. EROSKI CONSUMER llançava un dels seus monogràfics en línia on s’aclarien tots els dubtes (els cogombres eren innocents).
 • 2012. Premis d’Internet 2012. EROSKI CONSUMER és finalista com a millor web.
  App de receptes saludables. EROSKI CONSUMER llança una aplicació per a mòbils i tauletes amb més de 3.500 receptes, i també vídeos, fotos i un cercador de receptes per malalties. Es troba entre les deu millors aplicacions d’alimentació amb més de mig milió de descàrregues durant mesos.
 • 2013. Superem la barrera dels quatre milions i mig de visites mensuals. Les dades d’OJD corresponents al mes d’abril confirmen la tendència de creixement sostingut que EROSKI CONSUMER manté durant els últims anys. Aquesta xifra suposa una fita en la història del portal.
 • 2014. 40è aniversari. La revista adquireix una dimensió més gran en la part en línia, però manté un tiratge important de 190.000 exemplars al mes. El web es consolida com un dels mitjans de comunicació espanyols auditats amb més repercussió d’internet: supera els sis milions de visites mensuals.
 • 2015. Xarxes socials. Des del seu llançament a finals del 2000, els nostres seguidors no deixen de créixer: 31.000 a YouTube, més de 34.000 a Twitter i prop de 41.000 a Facebook.
 • 2018. Una altra nova era. La revista impresa es renova. Passa a ser un element de fidelització a les persones sòcies d’EROSKI Club i introdueix innovació gràfica i disseny, però sense renunciar als senyals d’identitat: el rigor i la imparcialitat en continguts útils i pràctics.
 • 2019. Neix una nova secció: Sota la lupa. La seva missió és analitzar al detall l’etiquetatge i la informació nutricional per a buscar enganys, mitges veritats i altres estratagemes de què se serveix a vegades la indústria alimentària.
 • 2020. Més informació durant la pandèmia. El web decideix triplicar el cabal d’informacions durant les setmanes de més incertesa: la portada es renova tres vegades al dia amb informacions molt pràctiques per a satisfer les inquietuds que el virus de la covid-19 generava als nostres lectors.
 • 2021. Especial Obesitat Infantil. Portem a terme una recerca documental sobre vint indicadors per conèixer la realitat de l’obesitat infantil. L’especial va comptar amb la col·laboració de nombroses entitats i personalitats, com el ministre de Consum (2020-2023), Alberto Garzón.
 • 2022. Premi de Consum . d’Euskadi 2022. El projecte informatiu EROSKI CONSUMER va ser premiat per la seva tasca a favor del consum responsable i la defensa dels drets de les persones consumidores a Euskadi.
  Adaptat al mòbil. Estrenem un format 100% digital. Substitueix al web el format pàgina per pàgina per un disseny que incorpora les últimes tendències en lectura digital per tal d’oferir una navegació més intuïtiva, interactiva i atractiva.
 • 2023. Arribem a Instagram. Les xarxes socials són ja avui el canal de notícies principal i EROSKI CONSUMER s’hi adapta. En aquest moment, el canal gaudeix de bona salut amb més de 6.000 seguidors i se superen els nou milions d’impressions.

50 anys al servei del consumidor

Aquest mes estem de celebració: fem cinquanta anys al teu costat. Poques relacions hi ha tan duradores com la nostra, la que mantenim entre EROSKI CONSUMER i les lectores i lectors. Avui podem dir ben fort que des de 1974 defensem i informem les persones consumidores. Déu n’hi do!
1 Juny de 2024

50 anys al servei del consumidor

Fer una revista és un somni, editar el primer número és un impossible, però arribar al cinquantè aniversari s’ha de felicitar. I encara més quan es continua fent en paper en plena era digital. Sempre és un bon moment per a mirar enrere i fer balanç de tot el que hem viscut i hem après. Però en una xifra com la que ens ocupa, cinquanta anys de vida, la reflexió és obligada.

Tot va començar a la dècada dels setanta. Mentre el món contemplava com Nixon dimitia per l’escàndol del Watergate, a Elorrio, una petita localitat de Biscaia, seu de la cooperativa de consum EROSKI, es forjava el naixement de la revista que avui tens a les mans. “Aquells eren anys d’il·lusions i tothom necessitava dir el que sentia per mitjà d’una revista; era el boom. EROSKI (així es va denominar durant molts anys el que avui és CONSUMER), com la resta de revistes de l’època, va conèixer la legislació franquista, la censura prèvia i la limitació dels continguts”, recordava Luis Mari Mendizabal, primer director de la publicació.

Però, probablement, de tot el que es va haver de construir, el més rellevant, i que avui dia continua transcendint, és la defensa de les persones consumidores i el reconeixement dels seus drets. “Quan va néixer, el consumidor estava absolutament desorganitzat, no hi havia mitjans d’informació i els generalistes no es feien ressò dels problemes quotidians que els afectaven”, escrivia Antonio Cancelo, avui considerat un dels fundadors d’EROSKI.

Encara que cinquanta anys puguin semblar pocs, un breu instant de temps còsmic, per a CONSUMER han suposat molt. Hi ha hagut temps per a tot, o gairebé per a tot: per a diverses transformacions d’estil i temes, per al desembarcament d’aquest projecte informatiu en el món digital i, més recentment, per a la conquesta de les xarxes socials. No hi ha dubte que en aquestes cinc dècades el mateix periodisme ha experimentat una evolució imparable. Qui ens havia de dir que a cop de clic un robot de cognom ChatGPT seria capaç d’escriure una crònica? No és el cas d’EROSKI CONSUMER: el nostre prestigi i la nostra reputació es construeixen exclusivament amb capital humà.

Tant de bo d’aquí a uns altres cinquanta anys, algunes de les persones que fan possible aquesta publicació assisteixin una altra vegada a l’aniversari de la revista. “Som el que recordem”, escrivia Manuel Rivas, periodista i escriptor. La que segueix és una breu antologia de petites fites emmagatzemades en la memòria de CONSUMER.

Passeu i llegiu! Per molts bons records!

La nostra història

 • 1974. Neix la revista Eroski. 18 pàgines, sense periodicitat fixa. Vocació consumidorista, popular i democràtica. Presentació molt modesta, a dos colors.
 • 1977. Neixen les anàlisis comparatives. Un instrument d’orientació per a les decisions dels consumidors no exemptes de polèmica i fortament qüestionades als inicis pels agents implicats.
 • 1978. Anàlisi d’aigua i sorra a les platges. La més contaminada, Ereaga, a Getxo, i la que menys, la de Lekeitio.
 • 1980. Denúncia de l’àcid bòric. La revista EROSKI detecta i denuncia la presència d’aquest additiu perillós per a la salut: es va trobar a les gambes, tant fresques com congelades.
 • 1981, Primer monogràfic. Es publica la Defensa del Consumidor al País Basc.
  El conte del lleixiu. Als vuitanta, morien cada any al nostre país 1.500 nens i nenes, la majoria per accidents domèstics. Llavors es va decidir editar aquest conte, que es va lliurar amb la revista per prevenir i conscienciar sobre els accidents en la infància.
 • 1982. La primera gran crisi sanitària d’Espanya. La intoxicació massiva de milers de persones provocada pel consum d’oli de colza adulterat per part de diverses empreses olieres. Des de la tribuna d’opinió “Consumidorisme”, el president d’EROSKI, Antonio Cancelo, ja reclamava l’elaboració d’una llei per a la defensa del consumidor, com les que ja hi havia en altres països europeus.
 • 1985. Comparativa de preus entre França i Espanya, que aquell any ingressa a la CE.
 • 1988. Accés a la justícia. Aquest monogràfic conclou que cal eliminar tràmits burocràtics i aconseguir sentències ràpides i barates.
  Tabac. Es recull l’opinió de més de 2.200 lectors. Gairebé el 60% no fuma i el 15% fuma més de deu cigarrets al dia. Aquest treball va ser premiar pel Ministeri de Sanitat i Consum, pel valor educacional de la recerca estadística.
 • 1990. Es publica Usuari i banca. La cultura bancària és molt deficient i hi ha una fidelitat excessiva a les entitats financeres.
 • 1991. Paper més sostenible. El paper en què s’imprimeix la revista passa a ser reciclat. I a l’octubre de 1991 deixa de recórrer a blanquejadors derivats del lleixiu per a netejar-lo.
  Lectors. Unes 200.000 persones, l’11% de la població basca adulta, són lectores de la revista EROSKI. El 54% dels bascos i navarresos en coneix l’existència i, d’aquests, un de cada quatre en són lectors habituals. De qui la coneix, el 78% la considera bona o molt bona.
 • 1994. Primera enquesta sobre medi ambient. Un total de 1.697 consumidors bascos i navarresos opinen sobre la relació que tenen amb el medi ambient. Aquesta enquesta inèdita proporciona dades com que la majoria dels consumidors consideren eficaços els productes verds perquè disminueixen el deteriorament mediambiental.
 • 1995. La revista EROSKI organitza a Bilbao la Conferència Internacional sobre Informació al Consumidor.
  Número 200. Marca una fita important en la història de les revistes especialitzades en la informació al consumidor, ja que no es freqüent que aquests productes assoleixin una vida tan llarga. La llegeixen assíduament 325.000 persones.
  Com som, on anem. La revista fa un estudi estadístic amb la participació de 1.595 lectors, el primer dels quals sobre “socioestils de la societat basca i navarresa”.
 • 1997. Evolucionem: d’EROSKI passem a anomenar-nos CONSUMER. Una nova revista amb un concepte molt ben conegut. Seguim amb la tasca que durant més de vint anys ha fet la revista d’EROSKI. En poc temps es converteix en la revista de consum de més tiratge.
 • 1998. Neix el web. El 15 de març, Dia Internacional dels Drets de la Persona Consumidora, es llança consumer.es i es converteix en la primera revista de consum amb una edició digital en castellà i en basc.
 • 1999. Més usuaris. En un any, es triplica el nombre d’internautes que visiten la revista CONSUMER en versió digital.
 • 2000. Guies Pràctiques CONSUMER. Per primera vegada, es posen a la venda a la xarxa de botigues EROSKI i amb un èxit notable. Es venen 2.000 exemplars de la Guia d’Alimentació Saludable.
 • 2001. 340.000 exemplars. La revista impresa arriba a aquesta notòria xifra de tiratge.
 • 2002. El portal de consum més important. El que al març de 1998 va començar sent una simple translació dels continguts de la revista a la xarxa, es converteix en el portal de consum més important del país. Amb un cabal informatiu enorme, amb més de 30.000 pàgines de continguts que es renoven diàriament, és un instrument útil i atractiu per a professionals i usuaris.
 • 2003. Tercer baròmetre de consum de la Fundació EROSKI. Es tracta d’una macroenquesta que mostra l’evolució de les actituds i comportaments dels consumidors. L’edició de 2003 va demostrar en el seu moment que la confiança suscitada en la qualitat i la seguretat d’un producte tan tradicional com el peix no es va ressentir en absolut per l’abocament dels milers de tones de petroli que duia a l’interior el sinistrat Prestige.
 • 2004. La revista als mitjans. El ressò social de CONSUMER queda patent en l’interès que desperten les seves informacions als mitjans de comunicació. Durant l’exercici 2004, la presència de les anàlisis de la revista a les notícies va ser: 332 entrevistes de ràdio; 650 impactes en diaris; 30 aparicions en televisió.
 • 2005. S’envia la primera newsletter. Per primera vegada, es crea un butlletí electrònic de la revista impresa amb 300.000 subscriptors.
 • 2006. La nova revista CONSUMER EROSKI veu la llum. Passa de 48 pàgines a 68, més amena i amb més diversitat temàtica i atractiu visual. Per celebrar-ne el naixement es va organitzar el curs d’estiu Reptes que planteja el segle XXI en la informació sobre el consum i la vida quotidiana a la Universitat del País Basc.
 • 2007. Premi de la Society for News Design (SND). La qualitat del disseny i la presentació de la seva informació ha estat reconeguda per l’entitat de disseny en mitjans de comunicació més important del món. CONSUMER EROSKI va ser, al costat del Washington Post, el mitjà més premiat del món per les seves infografies, i l’únic espanyol que va rebre algun premi.
 • 2008. Primer número en basc. El número de juny de 2008 és el primer de la revista en paper que s’edita en basc. Va suposar una veritable fita, un pas més en la normalització lingüística. Amb un tiratge inicial de 15.000 exemplars.
 • 2009. Premi NAOS. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) concedeix a Eroski aquest guardó com a reconeixement a la seva tasca a favor dels hàbits de vida saludables, una tasca fonamental en què contribueix EROSKI CONSUMER.
 • 2010. La primera app. La Guia del Camí de Santiago (només per a mòbils iPhone) va ser la guia en línia més visitada del món en la seva temàtica, amb gairebé un milió i mig d’usuaris. Des del seu llançament, a mitjan any 2010, l’han descarregat 13.000 persones.
 • 2011. La crisi del cogombre. L’alerta sanitària decretada a finals de maig pel govern alemany posava en quarantena els cogombres espanyols perquè consideraven que portaven E. coli. EROSKI CONSUMER llançava un dels seus monogràfics en línia on s’aclarien tots els dubtes (els cogombres eren innocents).
 • 2012. Premis d’Internet 2012. EROSKI CONSUMER és finalista com a millor web.
  App de receptes saludables. EROSKI CONSUMER llança una aplicació per a mòbils i tauletes amb més de 3.500 receptes, i també vídeos, fotos i un cercador de receptes per malalties. Es troba entre les deu millors aplicacions d’alimentació amb més de mig milió de descàrregues durant mesos.
 • 2013. Superem la barrera dels quatre milions i mig de visites mensuals. Les dades d’OJD corresponents al mes d’abril confirmen la tendència de creixement sostingut que EROSKI CONSUMER manté durant els últims anys. Aquesta xifra suposa una fita en la història del portal.
 • 2014. 40è aniversari. La revista adquireix una dimensió més gran en la part en línia, però manté un tiratge important de 190.000 exemplars al mes. El web es consolida com un dels mitjans de comunicació espanyols auditats amb més repercussió d’internet: supera els sis milions de visites mensuals.
 • 2015. Xarxes socials. Des del seu llançament a finals del 2000, els nostres seguidors no deixen de créixer: 31.000 a YouTube, més de 34.000 a Twitter i prop de 41.000 a Facebook.
 • 2018. Una altra nova era. La revista impresa es renova. Passa a ser un element de fidelització a les persones sòcies d’EROSKI Club i introdueix innovació gràfica i disseny, però sense renunciar als senyals d’identitat: el rigor i la imparcialitat en continguts útils i pràctics.
 • 2019. Neix una nova secció: Sota la lupa. La seva missió és analitzar al detall l’etiquetatge i la informació nutricional per a buscar enganys, mitges veritats i altres estratagemes de què se serveix a vegades la indústria alimentària.
 • 2020. Més informació durant la pandèmia. El web decideix triplicar el cabal d’informacions durant les setmanes de més incertesa: la portada es renova tres vegades al dia amb informacions molt pràctiques per a satisfer les inquietuds que el virus de la covid-19 generava als nostres lectors.
 • 2021. Especial Obesitat Infantil. Portem a terme una recerca documental sobre vint indicadors per conèixer la realitat de l’obesitat infantil. L’especial va comptar amb la col·laboració de nombroses entitats i personalitats, com el ministre de Consum (2020-2023), Alberto Garzón.
 • 2022. Premi de Consum . d’Euskadi 2022. El projecte informatiu EROSKI CONSUMER va ser premiat per la seva tasca a favor del consum responsable i la defensa dels drets de les persones consumidores a Euskadi.
  Adaptat al mòbil. Estrenem un format 100% digital. Substitueix al web el format pàgina per pàgina per un disseny que incorpora les últimes tendències en lectura digital per tal d’oferir una navegació més intuïtiva, interactiva i atractiva.
 • 2023. Arribem a Instagram. Les xarxes socials són ja avui el canal de notícies principal i EROSKI CONSUMER s’hi adapta. En aquest moment, el canal gaudeix de bona salut amb més de 6.000 seguidors i se superen els nou milions d’impressions.