Amb + seguretat

Viatjar sense preocupacions: consells per a unes vacances segures

Les vacances són un moment per a desconnectar, gaudir i crear records inoblidables. Perquè tot vagi molt bé, és important que prenguem precaucions per a protegir-nos dels ciberdelinqüents i garantir-nos un viatge segur. Des d’optar per reserves en llocs web fiables fins a evitar compartir informació sensible en línia, cada precaució suma perquè els dies de descans siguin perfectes.
1 Juny de 2024

Viatjar sense preocupacions: consells per a unes vacances segures

Les vacances són per a gaudir-ne, però és important prendre precaucions per a evitar riscos. Reservar en llocs web segurs, llegir opinions d’altres viatgers i pagar mitjançant plataformes de confiança són mesures clau. A més a més, contractar una assegurança de viatge i de cancel·lació ajuda a blindar-se de possibles imprevistos. Durant els dies de descans no hem d’abaixar la guàrdia. El desig de compartir que ho estem passant molt bé amb amics i familiars ens pot exposar a perills cibernètics. Les xarxes wifi públiques i els ordinadors dels hotels o els locutoris són molt temptadors, però també comporten riscos; és crucial abstenir-se de compartir dades sensibles o comprar en línia en xarxes obertes. Així mateix, no hem de revelar massa informació sobre els nostres moviments, ja que podríem ser víctimes de robatoris al domicili. També convé fer còpies de seguretat d’arxius i dades que tinguem als dispositius mòbils, com ara telèfons i targetes, per a poder recuperar-los si els perdem o ens els roben. I ara sí, bones vacances!

Reserva en webs segurs

Internet és una eina excel·lent per a planificar i reservar viatges. Ara bé, és important tenir precaucions per a evitar fraus i estafes. Assegura’t que el web on fas la reserva sigui de confiança i que disposi dels protocols de seguretat necessaris. Busca la icona d’un cadenat a la barra d’adreces del navegador i verifica que l’URL comenci amb “https://” en lloc de “http://”. Abans de reservar, investiga l’empresa o el lloc web, busca opinions d’altres usuaris i verifica que l’empresa tingui una bona reputació. Si fas servir Airbnb o Booking, comprova que l’amfitrió és autèntic, assegura’t que estigui verificat per la plataforma i llegeix ressenyes d’altres hostes. A més a més, no facis pagaments fora de la plataforma ni transferències bancàries, ja que aquests diners són molt difícils de recuperar. També ens hem de fixar en les fotos i les descripcions. Fes servir eines com Google Lens per a verificar que les imatges no estiguin publicades en altres webs. Finalment, abans de reservar comunica’t amb l’amfitrió pel sistema de missatgeria de la mateixa plataforma per a aclarir dubtes i confirmar els detalls de l’allotjament. Si no respon, podria ser un senyal d’alerta.

No enviïs una còpia del DNI

Per a qualsevol mena de reserva és aconsellable que no enviïs còpia del DNI, perquè els estafadors el podrien fer servir per a suplantar-te la identitat: donar d’alta contractes, fer compres o cometre delictes.

Si el DNI és imprescindible per a fer la reserva, abans de facilitar-ne la còpia pregunta per què el necessiten i envia’l sempre modificat per una aplicació com Photoshop: pixela’n la foto i la firma (fes servir el filtre “cristal·litzar”) i afegeix-hi una marca d’aigua, és a dir, incrusta un text sobreimprès en la imatge on t’indiqui l’ús d’aquesta còpia de DNI; per exemple, “reserva d’allotjament”.

Compte amb el pagament

Abans de fer qualsevol pagament, llegeix atentament les condicions de la reserva i fixa’t bé en les polítiques de cancel·lació i de reemborsament. Desconfia de preus extremadament baixos o d’ofertes que semblen massa bones per a ser veritat, podrien ser estafes o anuncis enganyosos. En els pagaments en línia, tria mètodes segurs, com ara targetes de crèdit o sistemes de pagament de confiança, com PayPal. No facis transferències bancàries i no comparteixis mai informació confidencial, com ara contrasenyes o dades bancàries, per correus electrònics no segurs o llocs web no verificats.

Alerta amb la fiança

La fiança és una garantia que sol·liciten alguns allotjaments turístics en la reserva o durant l’estada. Té el propòsit de cobrir possibles danys o desperfectes. Encara que és una pràctica habitual, cal prendre precaucions per a evitar qualsevol frau. Quan arribis a l’allotjament, és fonamental que inspeccionis minuciosament i documentis qualsevol dany o desperfecte preexistent amb fotografies. Quan acabis l’estada, sempre que no hi hagi hagut cap incident, t’han de tornar la fiança dins del termini acordat. I si el propietari se’n queda una part, t’haurà de proporcionar una llista detallada dels danys o dels incompliments que justifiquin aquesta retenció. Fins que no rebis el reemborsament, guarda’t tota la documentació, inclosos el rebut o les factures i les fotos de l’estat de l’allotjament.

Contracta una assegurança de viatge

No consideris l’assegurança de viatge com una despesa addicional, sinó com una inversió en la teva tranquil·litat. Busca’n una que s’ajusti al tipus de viatge que vols fer: si vas a una destinació exòtica amb una agenda plena d’activitats, necessitaràs una assegurança amb més cobertura que si vas a un complex turístic a descansar. Una assegurança de viatge t’ofereix aquests beneficis:

Protecció en una pèrdua d’equipatge. Et compensa per la pèrdua o el robatori de maletes.

Assistència mèdica. Cobreix les despeses mèdiques en cas de malaltia o accident. Per a evitar sorpreses, revisa quin és el límit de despeses que cobreix l’assegurança i, si viatges a un país que té un cost sanitari elevat, com els Estats Units, el Canadà o el Japó, tria una assegurança que inclogui una cobertura sanitària àmplia, tant en serveis com en despeses.

Si viatges a un país de la UE, la Targeta Sanitària Europea (TSE) et permet rebre tractament amb els mateixos costos que els residents del país. Amb tot, en alguns països i en certes prestacions cal assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses (copagament) i en d’altres requereixen una paga i senyal de l’import de l’assistència. Abans de viatjar, informa’t de les condicions sanitàries de cada país.

Repatriació. Assumeix les despeses per a tornar al país d’origen en cas de malaltia greu, accident o defunció.

Considera reservar amb opció a cancel·lació

Et permet cancel·lar la reserva sense penalització en el cas que se’t presenti una situació inesperada que t’impedeixi viatjar. És important tenir en compte les condicions de cancel·lació específiques de cada allotjament o servei, ja que varien tant en terminis com en imports reemborsables. Si necessites cancel·lar la reserva, és primordial que ho facis dins del període establert per a evitar penalitzacions.

Si viatges a l’estranger, comprova la documentació

Passaport, visats, vacunes… Cada país té els seus requisits d’ingrés, més o menys rigorosos, per tant és fonamental comprovar-los amb antelació si vols evitar contratemps. Alguns tràmits, com la sol·licitud d’un visat, poden trigar diverses dies o setmanes a resoldre’s. L’ambaixada o el consolat del país de destinació és la font més fiable per a obtenir-ne informació. Consulta la seva pàgina web o contacta-hi directament. A més a més, el web del Ministeri d’Afers Exteriors ofereix informació general sobre els requisits d’entrada als diferents països.

No comprometis la teva privacitat compartint les vacances

Compartir les fotos de les vacances a les xarxes socials pot ser una forma divertida de mantenir-te connectat amb els amics i familiars, però cal fer-ho de manera responsable per a protegir la teva privacitat i la dels altres. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) suggereix reflexionar abans de compartir contingut a les xarxes socials. Si el teu perfil és visible per als motors de cerca, qualsevol podrà veure les teves fotos, vídeos o comentaris públics. Ajusta la configuració de privacitat i seguretat de cada xarxa social: d’aquesta manera, el teu perfil no serà indexat i no es mostrarà si algú busca el teu nom.

Després, és important revisar a qui dones accés a la teva informació: amics, amics d’amics o al públic en general? Si comparteixes una foto amb els teus seguidors o amics i algun la marca amb un “m’agrada”, un amic d’un amic podria veure aquesta imatge i incomodar-te. Recorda que cal el consentiment de les persones que surten a les fotos abans de compartir-les i que, si són menors, hauran de ser els pares o els tutors legals qui l’atorguin.

No revelis la teva ubicació en temps real

Proclamar als quatre vents on ets a internet pot facilitar als delinqüents el rastreig dels teus moviments i saber allà on et trobes. Per seguretat, desactiva la funció de compartir ubicació en temps real en xarxes socials i aplicacions. En cas contrari, podries estar exposat a riscos com el robatori a casa teva per part de persones que estiguin al corrent de les teves activitats.

Evita publicar fotos o informació que reveli els teus plans futurs. Especialment, ves amb compte si comparteixes imatges de bitllets o targetes d’embarcament, ja que els codis es poden fer servir per a accedir a les teves dades personals i conèixer detalls del viatge, com ara la destinació i les dates.

Ves amb compte amb les xarxes wifi ofertes i amb els ordinadors compartits

L’ús de xarxes wifi públiques, en hotels o en altres llocs com restaurants o espais de lleure, és bastant habitual durant les vacances. No obstant això, si vols reduir riscos és important que evitis connectar-te a aquestes xarxes si no és absolutament necessari. Segons l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), aquestes connexions comporten perills com el robatori de la informació transmesa i de les dades emmagatzemades als dispositius, la possibilitat d’infecció amb virus i interferències en les comunicacions. Per aquesta raó, recomana seguir algunes pautes per a evitar que els ciberdelinqüents s’infiltrin en els nostres dispositius:

  • No accedir a cap compte personal mitjançant una xarxa pública: xarxes socials, correu electrònic, botiga en línia…
  • No introduir-hi dades sensibles, com el número de la targeta.
  • Navegar de manera incògnita i fer servir una VPN.
  • Desactivar les connexions automàtiques de wifi i Bluetooth.

Aquests consells s’apliquen igualment als ordinadors públics.

Protegeix els teus dispositius de robatoris o pèrdues

A les vacances, els mòbils i les tauletes estan més exposats a extraviaments o robatoris, especialment en excursions turístiques o en visites a platges o piscines. Aquests fets, a més de suposar un inconvenient econòmic, sovint comporten l’angoixa d’haver perdut tota la informació personal que hi havia emmagatzemada.

Si vols prevenir aquesta situació, segueix la regla 3-2-1: tenir 3 còpies de la informació, en 2 suports diferents i 1 en un lloc físic diferent. A més a més, es recomana fer servir eines de còpia de seguretat automàtiques i periòdiques al núvol o en un disc dur extern. Instal·lar una aplicació que pugui rastrejar la ubicació dels nostres dispositius també és molt útil: aquestes apps poden servir per a bloquejar el mòbil o la tauleta de manera remota i fins i tot esborrar les dades.

Compte amb els codis QR

Els codis QR són molt comuns per a accedir a informació molt diversa, com ara menús de restaurants, informació turística o accés a webs. És cert que són molt pràctics, però hem de ser previnguts quan els escanegem, especialment si són en llocs públics. És molt difícil diferenciar un QR legítim d’un de maliciós: si no estàs segur d’on procedeix, no l’escanegis.

Quan escaneges un QR s’obre automàticament un enllaç al dispositiu i, si aquest enllaç és maliciós, podria redirigir-te a un lloc web dissenyat per a robar-te informació personal o infectar-te el dispositiu amb un malware. Si decideixes escanejar un codi, estigues atent a la informació que proporciones al lloc web a què et dirigeix: no donis mai dades personals o financeres si no estàs segur de la seva veracitat.

Què ha d’incloure el contracte?

El contracte de compravenda és un document molt important. Si la compra es fa a un particular, ha d’incloure una sèrie de dades mínimes per a evitar problemes. Hi han de figurar totes les dades identificatives de venedor i comprador (nom i DNI), el model exacte que es ven (amb la matrícula), la data i l’hora de la firma i la quantitat que es pagarà, a més del mètode de pagament i els possibles terminis (si es dona el cas).

Quins tràmits cal fer després de la compra?

Quan adquirim un vehicle en un concessionari, els tràmits associats estan inclosos en la transacció. Si la compra es fa directament a un particular, nosaltres som els responsables de fer-los.

Impost de transmissions patrimonials. L’habitual és que sigui el comprador qui assumeixi aquest impost, l’import del qual dependrà del valor fiscal del vehicle, segons el model i l’antiguitat.

Canvi de titularitat. Aquest tràmit es fa en línia o presencialment a la prefectura provincial de trànsit. És fonamental fer-ho els primers trenta dies després de comprar el vehicle. Serà necessari el contracte de compravenda i les fotocòpies dels DNI de comprador i venedor. Així mateix, s’ha de tenir el comprovant del pagament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, el permís de circulació i la fitxa tècnica del cotxe. A més a més, s’ha d’abonar una taxa de 55,70 euros.

Quina garantia tenen aquests cotxes?

En les transaccions entre particulars, la garantia s’estén fins a sis mesos després de la compra, si el contracte no especifica el contrari (no s’accepten acords verbals). En el cas que l’adquisició sigui en un concessionari, el termini general de garantia és de dos anys, tret que el venedor i el comprador pactin un període inferior, que no podrà ser inferior a un any. En conseqüència, si en aquest temps el vehicle presenta alguna avaria o fallada que no estava reflectida en el contracte, el venedor haurà de pagar la reparació.

Quan adquirim un vehicle d’ocasió en un establiment de compravenda o en serveis d’ocasió de concessionaris oficials, la normativa de defensa del consumidor protegeix el comprador. Si hi ha problemes, podem reclamar als organismes de consum, autonòmics o municipals, o a les associacions de consumidors. Si la compra es fa a un particular, la regulació es regeix pel Codi Civil i qualsevol inconvenient s’haurà de reclamar als tribunals de justícia.