Netejar el cotxe

La pintura necessita atencions específiques

Alguns costums molt estesos per netejar el cotxe resulten desaconsellables
1 Maig de 2002
Img listado consejo

La pintura necessita atencions específiques

/imgs/20020501/consejos01.jpg

Netejar el cotxe regularment forma part de les atencions bàsiques per mantenir-lo en condicions òptimes. Es tracta d’un treball que ens hem de prendre regularment, i no només per motius d’estètica. L’estat de la pintura del cotxe és la seva targeta de presentació, indica com es cuida per fora i, en cas que el vulgui vendre, pot influir en el seu preu. Alguns costums molt estesos per netejar el cotxe, com ara triar dies amb un sol radiant per fer-ho o utilitzar túnels de rentat a base de corrons de cerres, resulten desaconsellables.

Quan i on hem de rentar el cotxe

 • Rentar el cotxe regularment no sols en millora l’aspecte, sinó que també augmenta el seu potencial preu de revenda.
 • Convé rentar el cotxe tan bon punt l’ha acabat d’usar, quan el fang, les restes d’insectes i la resta de partícules encara estan toves, perquè així se’n desprendran amb més facilitat. Si deixa assecar la brutícia, s’exposa que es ratlli la pintura o que hi quedin taques.
 • No renti el cotxe sota el sol, i no és per la calor, sinó perquè el rentat deixarà empremtes en la carrosseria quan s’assequi.
 • Procuri evitar les túnels de rentat a base de corrons de cerres. Són molt pràctiques, però la majoria de les vegades les cerres de plàstic acaben ratllant la carrosseria. És preferible triar estacions de rentat dotades de raig d’aigua a pressió.
 • Sempre que li sigui possible, renti el seu cotxe en estacions que disposin d’un sistema de tractament d’aigua per osmosi. Aquest sistema descalcifica, desmineralitza i elimina el clor de l’aigua, amb la qual cosa no deixa marques de calç a la carrosseria i afavoreix l’assecament del vehicle.

De dalt cap avall

 • Comenci pel sostre i continuï pel capó, la coberta del portaequipatges, un costat, el davant, l’altre costat i les rodes. Eixugui el cotxe amb una baieta, assegurant-se abans que estigui neta de qualsevol gra de terra que pogués ratllar la pintura.
 • Si renta el cotxe a mà, oblidi’s de draps i esponges, que desprenen la pintura per fregar-la amb diminutes partícules de pols i sorra. Utilitzi una mànega, però eviti que l’aigua surti amb una pressió excessiva, ja que pot fer que les partícules de fang i sorra ratllin l’envernissat.
 • Si és possible, faci servir aigua temperada quan el renti i freda quan l’esbandeixi. No utilitzi mai aigua calenta, que pot danyar la pintura.
 • Elimini les taques de quitrà amb una mica d’alcohol, i aclareixi-ho després amb aigua.
 • Per a ajudar a treure el fang de la part inferior del xassís i de les rodes, pot fer servir un raspall tou. Fregui el fang quan aquest ja estigui reblanit per l’aigua, i sempre amb un raig d’aquesta.
 • Netegi a fons les cobertes de goma o les estores (aquestes amb l’aspirador i aplicant-hi de tant en tant un producte adequat). A més de millorar l’estètica del seu vehicle, podrà comprovar periòdicament l’estat de la planxa inferior.

Escombretes de l’eixugaprabrises, vidres i fars

 • Les escombretes de l’eixugaparabrises han d’estar netes. Per cuidar-les, el millor és passar-hi un drap humit o un cotó una vegada per setmana. No oblidi canviar-les una vegada a l’any.
 • Millori la neteja dels vidres afegint un poc de rentaplats al líquid de l’eixugaparabrises.
 • Una simple capa de pols a la superfície dels fars pot reduir la seva eficàcia fins en un 10% i la solució és tan senzilla com passar-hi de tant en tant un drap humit.