El microones destrueix nutrients?

NO REDUEIX EL VALOR NUTRICIONAL DELS ALIMENTS MÉS QUE ALTRES MÈTODES DE COCCIÓ.
1 Març de 2020
GettyImages 6542 000069

El microones destrueix nutrients?

Tot mètode de processament d’aliments suposa una modificació en el seu valor nutricional, però no implica necessàriament que el resultat final sigui menys nutritiu. Per exemple, la calor incrementa la digestibilitat (es digereix millor) i la biodisponibilitat (absorció) d’alguns nutrients, millora la qualitat higiènica perquè destrueix microorganismes i elimina compostos que apareixen de manera natural en alguns aliments i poden ser tòxics en concentracions altes.

La calor pot fer que es perdin alguns nutrients termosensibles en un grau que dependrà de la intensitat de la temperatura i de la durada. A més, si cuinem amb aigua, els compostos hidrosolubles es perden en el líquid de cocció. El microones fa que els temps de cocció sigui més curt, i això suposa que es perdin menys nutrients que en coccions més llargues.

Tant l’Administració de Medicaments i Aliments dels EUA (FDA) com l’Escola de Medicina de Harvard indiquen que cuinar amb el microones no redueix el valor nutricional més que els mètodes convencionals. A més, l’evidència científica ens assegura que pot presentar avantatges sobre altres tècniques, perquè produeix menys pèrdues d’antioxidants vegetals.