Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Analitzats els centres de salut d'Atenció Primària en 12 províncies del país i la durada de la consulta, el temps d'espera i la satisfacció de 960 pacients : Usuaris molt satisfets amb els seus centres de salut, malgrat les demores en les consultes

El 86% dels pacients va haver d'esperar una mitjana de 22 minuts

/imgs/20130401/salud1.jpg
Corren temps turbulents si toca ser pacient en la sanitat pública. Del que no hi ha dubte és que una millor salut de la població es relaciona amb un bon sistema d’Atenció Primària. Espanya disposa de 2.914 centres de salut i 10.202 consultoris locals. Cada habitant freqüenta les consultes mèdiques del primer nivell almenys 6 vegades a l’any.

Per la importància que té l’Atenció Primària en el Sistema Nacional de Salut, EROSKI CONSUMER ha volgut analitzar el funcionament dels ambulatoris i també l’opinió dels usuaris que hi van. Per fer-ho possible, d’una banda va efectuar entre els mesos de febrer i març una enquesta a 960 pacients majors d’edat de 48 centres de salut distribuïts en 12 províncies: la Corunya, Àlaba, Barcelona, Biscaia, Cantàbria, Guipúscoa, La Rioja, Madrid, Múrcia, Navarra, Sevilla i València.

També es va comprovar, mitjançant una visita in situ, l’estat de l’equipament i els serveis d’aquests ambulatoris, i es van registrar els temps d’espera i els minuts de consulta que cada metge concedia als usuaris. Això últim es va fer anotant, cronòmetre en mà, l’hora de la cita prèvia, la d’entrada de l’usuari a la consulta i la de sortida de cadascun dels pacients.

Els resultats de l’enquesta indiquen que els usuaris estan satisfets amb el funcionament dels ambulatoris visitats. De fet, la nota mitjana final que els atorguen és d’un 8,4. Els aspectes més ben valorats són la netedat, l’accessibilitat, la proximitat i les explicacions del metge.

Tot i això, la puntualitat als centres de salut és clarament un aspecte que cal millorar: el 86% dels pacients cronometrats van haver d’esperar una mitjana de 22 minuts a entrar a la consulta del metge. Això sí, les diferències són immenses per províncies: mentre que a Barcelona la mitjana de retard en l’atenció al pacient només arribava als 8 minuts, a València se superaven àmpliament els 52 minuts (sis vegades més). La causa més freqüent d’insatisfacció en l’Atenció Primària és, de fet, l’espera per entrar a la consulta, segons recull la SemFYC (federació de societats espanyoles de medicina de família).

D’altra banda, la visita feta als centres de salut va demostrar que les infraestructures són de qualitat, ja que en general la netedat i el manteniment, la seguretat, el grau d’accessibilitat de les instal.lacions i els serveis i la informació que ofereixen són bons en general.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions