Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Targetes de crèdit : Una comoditat indubtable que suposa un cost per a l'usuari

S'han convertit en un objecte imprescindible per la comoditat que ofereixen, tot i que aquests avantatges es paguen per mitjà de comissions

/imgs/20000701/informe01.jpgLes targetes de crèdit van començar la seva etapa a Espanya l’any 1971. Pràcticament trenta anys després la seva acceptació per part dels usuaris és inqüestionable, com també el canvi que van provocar en la mentalitat dels ciutadans i en els seus hàbits de compra. Durant el 1999 els usuaris de targetes Visa van realitzar a Espanya una mitjana de 36,5 transaccions i van gastar 378.619 pessetes de mitjana.

Quant al repartiment del mercat espanyol de targetes, va ser el següent: el 56% per a Visa, el 23% per a 6000/Maestro/Mastercard i la resta per a 4B/Mastercard. Malgrat la seva indiscutible implantació, es tracta d’un producte financer que continua suscitant dubtes pel que fa a la seva utilització. No són pocs els usuaris que es queixen del cobrament de comissions no previstes, de la falta d’informació, dels problemes derivats del robatori o de la pèrdua d’una targeta.

CONSUMER ha analitzat les targetes Visa i Mastercard, les de més implantació al mercat espanyol, i ha estudiat les comissions que cobren diversos bancs i caixes. A més, responem als dubtes més habituals dels usuaris.

Crédit o Débit

L’ús del terme “targeta de crèdit” per englobar totes les targetes electròniques és incorrecte. Les targetes es classifiquen, bàsicament, en targetes de crèdit i targetes de dèbit. Amb la primera, de crèdit, l’usuari pot pagar i retirar diners fins i tot si el seu compte no disposa de fons en aquell moment, ja que ajorna el cobrament fins al mes següent. En canvi, la de dèbit, carrega immediatament al compte de l’usuari els càrrecs que es realitzen, en principi, fins al límit dels fons del compte esmentat.

Les més esteses a Espanya són la targeta Visa i la Mastercard. Les possibilitats que ofereixen les targetes de crèdit als seus titulars són múltiples, però la comoditat que aporten es paga mitjançant comissions: per les disposicions en caixers hem d’abonar un 2% de la quantitat extreta si es tracta d’un caixer de la mateixa xarxa i fins a un 4% en d’altres xarxes. També la modalitat de pagament ajornat, que permet a l’usuari de pagar els béns i serveis en quotes mensuals successives, suposa un interès que varia entre el 0,7% i l’1,75%, d’acord amb l’entitat financera.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions