Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: El Banc no li lliura la còpia del contracte de finançament

Fa un temps vaig reclamar al banc una còpia del contracte de finançament que vaig establir amb l'entitat. Vaig perdre el contracte i ara en necessito una altra còpia per a una demanda contra l'empresa on vaig realitzar la compra, la qual vaig finançar mitjançant el banc. Casualment, aquesta empresa gestiona préstecs a través d'aquesta entitat bancària. Vaig sol·licitar la còpia fa mesos, però encara no me l'han lliurat. Hi ha alguna norma que obligui el banc a facilitar-me el que li demano?

Com que ens queda el dubte de si ja heu iniciat o no el plet contra l'empresa venedora, us proposem dues formes d'actuació, depenent de si heu demandat o no al jutjat l'entitat bancària. En el primer cas, podríeu obtenir una còpia del contracte proposant-lo com a prova documental davant del jutjat. Comenteu-ho amb el vostre advocat perquè ho consideri. Així, el mateix jutjat demanarà al banc que aporti el contracte al procés judicial.

D'altra banda, si encara no esteu en litigis davant dels tribunals, us suggerim que seguiu els passos següents: sol·liciteu personalment al director de la sucursal la còpia del contracte mitjançant una carta escrita (no oblideu consignar la data). Porteu una còpia de la sol·licitud i demaneu que, a l'acte, us la retornin segellada. O, si ho preferiu, envieu la vostra sol·licitud per mitjà d'una carta certificada amb justificant de recepció.

Indiqueu que, si en un termini prudencial no us contesten, presentareu una queixa escrita al defensor del client de l'entitat. Si no obteniu cap resposta satisfactòria ni de la sucursal ni del defensor del client, adreceu-vos al Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya per mitjà d'un escrit on heu de fer constar el nom, els cognoms, el domicili i el DNI, la denominació o raó social de l'entitat reclamada i de l'oficina on s'hagin produït els fets, els motius de la sol·licitud (indiqueu que aquests no són objecte de reclamació judicial), la data en què es va presentar la queixa davant del defensor del client de l'entitat, justificat documentalment, sense oblidar el lloc, la data i la signatura. Per fonamentar les vostres raons, citeu l'Ordre del 12 de desembre de 1989 sobre informació a clients i publicitat de les entitats de crèdit, l'article setè de la qual diu que si el client ho sol·licita, les entitats de crèdit li han de lliurar l'exemplar corresponent del document contractual. Citeu també la norma sisena de la Circular núm. 8/1990, del 7 de setembre, que imposa el lliurament de documents contractuals amb caràcter obligatori, sempre que ho demani el client.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions