Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Piscines : La seguretat també depèn del banyista

Moltes diferències per comunitats en matèria de socorristes i monitors. La temporada de banys ha començat i la quantitat d'hores de sol de què gaudim a Espanya fa que el nostre sigui un dels països on més ús es fa de les piscines, i el segon d'Europa en nombre més gran de piscines construïdes.

/imgs/20030601/informe01.jpg
Segons dades de l’Associació de Fabricants d’Equips, Productes Químics i Constructors de Piscines, al nostre país hi ha més de 580.000 piscines, xifra que ens situa en segona posició en el rànquing europeu, encapçalat per França. La major part, el 86%, estan destinades a ús privat i familiar. Del 14% restant, quasi 10.300 són d’ús col·lectiu i recreatiu, independentment de la seva titularitat, pública o privada. Andalusia, Balears, Canàries i Catalunya, són, en aquest ordre, les comunitats autònomes amb el nombre més gran de piscines d’aquest tipus.

La regulació de les piscines d’ús públic es regeix avui dia per normes de caràcter autonòmic. La pionera va ser la Generalitat de Catalunya, que el 1987 va publicar el Decret 193/1987. A partir d’aquesta data la resta de comunitats ha legislat en matèria de piscines, per la qual cosa avui cada comunitat autònoma disposa de la seva pròpia, entre les quals hi ha diferències significatives. A més, a les 17 normatives vigents cal afegir les d’alguns ajuntaments, que també tenen les seves lleis. No obstant això, la legislació vigent referent a les condicions higienicosanitàries, tècniques i de seguretat que han de complir les piscines només és aplicable, en la majoria dels casos, a les d’accés públic. Les de competició, les de banys termals i les d’ús terapèutic, se’n solen excloure, i les unifamiliars, on es registra el 80% de les morts per ofec que es produeixen cada any a Espanya, estan exemptes de complir les diferents normatives. Pel que fa a les piscines de les comunitats de veïns, no hi ha un criteri comú per a determinar si són o no públiques, per la qual cosa cada comunitat autònoma procedeix segons el seu criteri. Així, Balears, Castella i Lleó, Catalunya i Múrcia n’exclouen totes les comunitats de veïns, mentre que a la Comunitat de Madrid no s’aplica la normativa en les comunitats de veïns amb menys de 30 habitatges, i a Andalusia, Navarra, el País Basc, Cantàbria i Galícia n’estan exemptes les comunitats amb menys de 20 habitatges. A la Comunitat Valenciana, la llei exclou les comunitats de veïns amb aforament inferior a 100 persones.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Socorristes »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions