Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: L'assegurança obligatòria cobreix els accidents que es tinguin en camins estrets i privats

Per a anar al meu treball he d'utilitzar un camí pel qual passen prou cotxes, però que en alguns trams és massa estret perquè hi circulin dos vehicles cada un en un sentit. En cas d'accident, l'assegurança obligatòria cobriria l'accident? He sentit a dir que l'assegurança no ho cobreix si es tracta d'un camí privat o si no és apte per a la circulació, i no sé si aquest ho és, ja que no permet en alguns trams que dos vehicles s'encreuin.

/imgs/20030601/consultorio02.jpg L'assegurança de subscripció obligatòria garanteix la responsabilitat civil derivada de la circulació de vehicles a motor i comprèn la cobertura dels danys a les persones i als béns perjudicats per fets de la circulació, amb els límits legals i sense perjudici de les exclusions que recull el Reial Decret 7/2001 de 12 de gener. En relació a l'àmbit d'aplicació de l'assegurança obligatòria i per a determinar les vies i els camins de circulació, s'ha de saber que s'entén per l'expressió "fet de la circulació". En concret, l'article 3 del mateix Reial Decret diu que s'entenen per fets de la circulació els derivats del risc creat per la conducció dels vehicles a motor, tant en garatges i aparcaments, com en vies o terrenys públics i privats aptes per a la circulació, tant urbans com interurbans, així com en vies o terrenys que sense tenir aquesta aptitud siguin d'ús comú. I no s'entendran fets de la circulació els derivats de la celebració de proves esportives. Tampoc són fets de la circulació els derivats de la realització de tasques industrials o agrícoles per vehicles a motor especialment destinats per a això, excepte en cas de circulació per les vies o terrenys abans mencionats.

Per tant, el camí pel qual se circula en aquest cas, ja sigui via pública o privada, és apte per a la circulació, i mentre que sigui d'ús comú, és a dir, transitat per una col·lectivitat indeterminada d'usuaris, si hi ha un accident derivat d'un fet de la circulació quedarà dins de l'àmbit de l'assegurança obligatòria.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions