Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Visitats i estudiats 137 establiments d'òptica de 13 ciutats : Higiene i assessorament, els punts que cal millorar en les òptiques

Convé preguntar molt, demanar pressupost en diverses òptiques i pensar-s'ho bé abans de comprar

/imgs/20040201/tema-portada01.jpg
llentilles. Per a atendre’ls, a més dels metges oftalmòlegs, hi ha més de 8.000 establiments d’òptica disseminats per tot el país. Quan no hem de canviar de llentilla perquè n’ha expirat el termini d’ús, hem d’efectuar una graduació per a comprovar com evoluciona la nostra deficiència visual o comprar una muntura que ens afavoreixi o ens canviï d’aspecte, o que sigui més adequada a les tendències de la moda. En cada cantó de les nostres ciutats afloren òptiques cada dia més plenes d’usuaris, i les ulleres i les llentilles s’han convertit en un objecte de consum més, amb una utilitat pràctica que no els priva d’un simbolisme equiparable al de complements de component estètica evident.

Tècnics de CONSUMER van visitar el passat mes de gener -fent-se passar per clients i emplenant posteriorment un ampli qüestionari-, un total de 137 establiments d’òptica situats en 13 ciutats: Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Màlaga, la Corunya, Sant Sebastià, Vitòria, Pamplona, Cadis, Pamplona, Burgos, Múrcia i Castelló; tot això, amb la finalitat d’estudiar la qualitat del servei que ofereixen als usuaris.

La conclusió més rellevant, a més de l’enorme disparitat de preus que aconsella demanar pressuposts en diverses òptiques i pensar-s’ho ben abans d’efectuar la despesa, és que les òptiques compleixen satisfactòriament una de les seves tasques fonamentals, la graduació i el diagnòstic del possible defecte de visió de l’usuari: només en el 3% de les òptiques l’error en la graduació va superar (per defecte o per excés) les 0,25 diòptries, i únicament en el 4% l’usuari va rebre un diagnòstic equivocat sobre la seva deficiència visual. Per tant, encara que algunes poques cometen errors, la immensa majoria fan mesuraments fiables. Continuant amb els aspectes positius, en quasi totes imperen l’ordre i la netedat exigibles a un establiment sanitari en què es comercialitzen productes susceptibles de causar problemes de salut a l’usuari, com les molestes conjuntivitis o infeccions d’ulls. De totes maneres, en el 9% de les òptiques la zona de graduació i prova de llentilles es mostrava desordenada i en una, de València, la netedat no va ser considerada suficient.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions