Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Una decisió difícil que hem de reflexionar amb dades a la mà : Escollir col·legi

Més d'un milió d'alumnes d'educació infantil (nens d'entre tres i sis anys) assistirà per primera vegada al col·legi el proper curs escolar. D'aquests, el 65% s'incorporarà aproximadament a centres públics o concertats i la resta a col·legis privats.

/imgs/20010401/tema01.jpg
A l’abril i al maig un gran nombre de pares han de matricular els seus fills al centre que considerin més adequat per als infants. Però, en realitat, la possibilitat d’elecció no és gaire àmplia: en l’ensenyament públic, renda familiar, proximitat del centre respecte al domicili i presència de germans al col·legi condicionen la possibilitat d’admissió i redueixen, per tant, el marge de maniobra dels pares. Respecte a col·legis privats i concertats, l’escassa disponibilitat de places en molts d’ells i, fonamentalment, les despeses que han d’afrontar els pares (fins a 400.000 pessetes per any i alumne de primària en els privats i una mitjana de 50.000 pessetes en els concertats, davant les 15.000 pessetes aproximadament que representa un centre públic), seran els principals filtres de selecció. En aquestes xifres (calculades per CONSUMER fa poc més d’un any) s’inclouen els costos següents: escolaritat, matrícula, quota d’homologació, assegurança escolar, infermeria, material fungible de l’aula, associació de pares, material escolar i llibres de text.

De totes maneres, i tant se val que el col·legi en el qual es pensa sigui privat, concertat o públic, convé que els pares els visitin personalment i recopilin una informació que ha d’aportar dades i criteris rellevants de valoració: la trobaran als fullets del mateix centre, en converses amb pares que envien els seus fills a aquest col·legi, a través d’una de llarga entrevista amb els responsables del centre… Però això no és tot, hi ha altres fonts d’informació. Sense anar més lluny, CONSUMER ha reflexionat, amb l’assessoria de professionals experts en educació i de diverses AMPAS (associacions de pares i mares d’alumnes) els aspectes essencials que han de valorar els pares i mares que es troben en la tessitura d’escollir col·legi per als seus fills. Les conclusions d’aquest informe serviran també de gran ajuda als progenitors que volen conèixer, almenys aproximadament, la qualitat real que ofereix el centre al que van els seus fills cada dia.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Públic o privat? »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions