Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Assegurances d'automòbil : Les companyies d'assegurances imposen les seves condicions

L'any passat es van recaptar a Espanya 1,28 bilions de pessetes en concepte de primes d'assegurances d'automòbil, un 16% més que l'any 1999, segons la patronal UNESPA (Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores)

/imgs/20010401/informe01.jpg
Joventut i inexperiència, una barreja explosiva i cara. Ser menor de 25 anys, home i amb permís de conduir d’antiguitat inferior a 2 anys garanteix que pràcticament cap companyia d’assegurances permeti figurar a algú amb aquestes característiques com a titular d’una pòlissa de cotxe, a causa de l’alta taxa de sinistres d’aquest grup de la població.

Això no obstant, algunes companyies s’arrisquen a assegurar els més joves, però, això sí, amb unes primes que poques butxaques es poden permetre. Així, Allianz permet en ocasions la subscripció d’una pòlissa amb un prenedor jove i novell. En el supòsit plantejat per CONSUMER (assegurança a tot risc per a un Peugeot 206 XND conduït per un noi de 20 anys, amb 2 anys de permís), la prima de la companyia d’assegurances ascendeix a 750.000 pessetes. Una altra possibilitat, bastant més econòmica, és sol·licitar pressupost a Mares (empresa creada per Mapfre per atendre aquest tipus de situacions). Aquesta companyia ofereix una pòlissa amb una prima de 498.363 pessetes per al mateix supòsit.

Consorci de Compensació d’Assegurances

Per als rebutjats per les companyies d’assegurances, queda encara una última opció: el Consorci de Compensació d’Assegurances. Això no obstant, aquest organisme estatal només tramita l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria limitada. Cobreix els danys causats a altres persones o coses, però no els propis. Les garanties d’indemnització en cas de sinistre estan limitades, segons la legislació vigent, a 56 milions de pessetes (336.579 euros) per víctima per als danys personals i a 16 milions de pessetes (96.165 euros) per sinistre per als danys materials. En el cas que se superin aquestes xifres, la despesa restant anirà a càrrec de l’autor dels danys. Els qui requereixin optar pels serveis del consorci han de presentar 2 documents acreditatius remesos per altres tantes companyies d’assegurances en els quals consti la denegació de subscripció de l’assegurança.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions