Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Assegurances d'automòbil : As aseguradoras impoñen as súas condicións

L'any passat es van recaptar a Espanya 1,28 bilions de pessetes en concepte de primes d'assegurances d'automòbil, un 16% més que l'any 1999, segons la patronal UNESPA (Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores).

/imgs/20010401/informe01.jpg
Tanmateix, l’altra cara de la moneda per a les companyies d’assegurances és el bilió de pessetes que van abonar l’any 2000 per sinistralitat, la qual cosa dóna una idea de la rellevància d’aquest tipus de pòlissa. Al nostre país, la dels automòbils és la segona modalitat d’assegurances que més diners recapta cada any, molt per sobre de les assegurances de malaltia i danys diversos, i darrere tan sols de les pòlisses de vida individuals. Per si això no fos suficient, i adduint l’elevat índex de sinistres de circulació, les companyies d’assegurances van incrementar les primes de les pòlisses un 30% el 2000, i un 15% més aquest any. A més, han endurit les condicions dels contractes, ja que, sabedores de l’obligatorietat de l’assegurança per poder circular, són les mateixes entitats les que fixen les condicions. Als consumidors tan sols els queda l’opció de comparar i optar per la que considerin que els ofereix una millor qualitat-cobertura-preu.

CONSUMER va elaborar el perfil de tres usuaris (dona de 27 anys, 5 anys d’antiguitat del permís de conduir, amb un Seat Ibiza; home de 20 anys, amb 2 anys de permís, conductor d’un Peugeot 206; i home de 50 anys, amb 25 anys de permís de conduir, que volia assegurar un Ford Mondeo), tècnics de la revista, que fent-se passar per clients ficticis van sol·licitar a diverses entitats asseguradores informació sobre pòlisses d’assegurança i tarifes per a un vehicle nou. Les principals conclusions que es deriven de l’estudi són tres: d’una banda, les nombroses traves de les companyies d’assegurances per facilitar informació als consumidors i la poca claredat de les seves explicacions; d’una altra, la disparitat de preus, de condicions i les grans diferències dels paquets tancats que cada una ofereix; i, de l’altra, la negativa de la gran majoria de les companyies per admetre com a titulars d’una assegurança d’automòbil alguns conductors, perquè es consideren grup d’alt risc. Joventut i inexperiència, una barreja explosiva i cara Ser menor de 25 anys, home i amb permís de conduir d’antiguitat inferior a 2 anys garanteix que pràcticament cap companyia d’assegurances permeti figurar a algú amb aquestes característiques com a titular d’una pòlissa de cotxe, a causa de l’alta taxa de sinistres d’aquest grup de la població.

Joventut i inexperiència, una barreja explosiva i cara

Joventut i inexperiència, una barreja explosiva i cara Ser menor de 25 anys, home i amb permís de conduir d’antiguitat inferior a 2 anys garanteix que pràcticament cap companyia d’assegurances permeti figurar a algú amb aquestes característiques com a titular d’una pòlissa de cotxe, a causa de l’alta taxa de sinistres d’aquest grup de la població.

Això no obstant, algunes companyies s’arrisquen a assegurar els més joves, però, això sí, amb unes primes que poques butxaques es poden permetre. Així, Allianz permet en ocasions la subscripció d’una pòlissa amb un prenedor jove i novell. En el supòsit plantejat per CONSUMER (assegurança a tot risc per a un Peugeot 206 XND conduït per un noi de 20 anys, amb 2 anys de permís), la prima de la companyia d’assegurances ascendeix a 750.000 pessetes. Una altra possibilitat, bastant més econòmica, és sol·licitar pressupost a Mares (empresa creada per Mapfre per atendre aquest tipus de situacions). Aquesta companyia ofereix una pòlissa amb una prima de 498.363 pessetes per al mateix supòsit.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions