Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquestats 1.050 adults de 9 comunitats autònomes sobre els hàbits alimentaris dels nens d'entre 2 i 18 anys que cuiden : Durant la infància, es cometen errors alimentaris que s'agreugen en l'adolescència

Entre els més greus, destaquen que el 51% dels nens pels quals es va consultar no menja verdures ni hortalisses diàriament i el 29% tampoc fruites

El 33% dels nens espanyols d’entre 2 i 17 anys pateix sobrepès o obesitat, segons la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD). Són dades preocupants, ja que està comprovat que patir un excés de pes té un impacte negatiu sobre la salut, fins i tot a llarg termini. Moltes malalties que apareixen en l’edat adulta poden tenir l’origen en la infància: malalties cardiovasculars, diabetis i fins i tot alguns tipus de càncer. A més de la predisposició a ser un adult obès: un 53% de la població adulta a Espanya té un excés de pes.

/imgs/20141101/positivos.jpg

Els experts asseguren que la població infantil espanyola presenta una dieta que, en molts casos, s’allunya de les recomanacions dietètiques, ja que és hiperproteica, hipergrassa i pobra en hidrats de carboni. EROSKI CONSUMER ha volgut conèixer com són els hàbits alimentaris dels més petits de les nostres llars. Amb aquest objectiu, entre el final de setembre i la primeria d’octubre va preguntar sobre aquesta qüestió a un total de 1.050 progenitors o altres familiars que cuidessin de nens en la família. Residien en 9 comunitats autònomes: Andalusia, Illes Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Comunitat de Madrid, Navarra i País Basc.

Perfil de l’adult i del nen

Dels 1.050 enquestats, tres de cada quatre adults entrevistats eren dones. El 35% tenia estudis universitaris o postgraus i el 23%, formació professional. La resta, un 18% tenia educació secundària voluntària, el 19% obligatòria i el 5% no tenia estudis. A més, un 84% eren pares o mares i el 16% corresponia a un altre tipus de cuidadors en la família (la majoria, avis).

A més de les característiques demogràfiques, també es va voler conèixer els seus hàbits de vida. Els nens aprenen el que veuen i intenten imitar els comportaments dels adults que els envolten. D’aquí ve la importància de donar exemple. EROSKI CONSUMER va considerar que encara que els hàbits de vida d’un 74% dels entrevistats eren bons, el 26% tenia costums poc saludables. El 31% admet que beu alcohol, el 21% que fuma i un 55% no fa esport diàriament.

Per a analitzar els hàbits dels nens, es va preguntar als entrevistats pels hàbits nutricionals específics d’un dels menors o adolescents que hi hagués a casa. Així, un 57% d’ells eren del sexe masculí i, per edat, el 31% tenia de 2 a 6 anys, un altre 36% tenia entre 7 i 12 anys i el 33%, entre 13 i 18 anys.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions