Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Telefonia mòbil : Conèixer els hàbits d'ús, clau per a escollir el pla més adequat

Es pot estalviar molts diners encertant amb el pla de trucades que millor s'ajusta a nosaltres

Com es va fer l'estudi

S’han plantejat quatre supòsits que representen, en opinió dels especialistes consultats per CONSUMER, els principals patrons (hàbits) de trucades dels usuaris de telèfons mòbils. Dins de cada supòsit s’ha establert un nombre determinat de trucades, repartides en diferents hores i dies de la setmana. Així mateix, s’ha considerat que les trucades es realitzen indistintament (sempre en la mateixa proporció) a mòbils de la mateixa companyia, a mòbils de les altres companyies i a telèfons fixos, ja que en molts plans de preus les tarifes es veuen condicionades pel destí de les trucades. No s’ha tingut en compte el lloc d’origen ni el de destí de la trucada. I, en el cas dels usuaris “de contracte”, s’ha establert que el titular de la línia ho és des de fa més d’un any. Posteriorment, es va calcular quant costarien les trucades de cada supòsit, seguint els 22 plans de tarifes que en total ofereixen les quatre empreses.

Les tarifes més barates en cada franja horària

Per a trucar principalment als matins…

  • li convé el contracte Plan MoviStar Plus 30, 40 o 60. Aquests plans permeten fer trucades a 0,17 euros, 0,16 euros i 0,15 euros per minut (IVA inclòs), respectivament, fins a aconseguir la tarifa contractada (30, 40 o 60 euros). Però si un mes el seu consum no arriba a la tarifa contractada, aquesta se li cobrarà igualment. Les tarifes d’aquests plans MoviStar són les més barates, però només resulten convenients per a usuaris amb un consum molt regular i que s’acosti a aquestes tres xifres.
  • el contracte Plan Mañana de Vodafone és el més adequat (0,10 euros minut, IVA inclòs), encara que si la major part de les trucades matinals es fan entre les 11 i les 13 hores, el més econòmic és el contracte MoviStar Plus Elección Mañana (0,08 euros minut, IVA inclòs).
  • les targetes de prepagament Vodafone Única, MoviStar Activa 24 hores i MoviStar Activa Club, si no se superen les deu trucades mensuals de 2 minuts de durada (aproximadament).

Per a trucar principalment a les tardes…

  • /imgs/20020401/tema02.jpg(0,14 euros el minut, IVA inclòs). Però les trucades fetes fora de les franges horàries de tarifa reduïda tenen un cost molt elevat.

En aquest sentit, si l’usuari truca principalment a les tardes, però fa trucades esporàdiques fora de l’horari vespertí, el més convenient és…

  • Si manté regularitat en el seu consum mensual i aquest sol ser pròxim a 30, 40 o 60 euros, el Plan Movistar Plus 30, 40 o 60 (de contracte),
  • Si, al contrari, el consum mensual no és regular o acostuma a ser inferior als 30 euros, el Plan Tarde (de contracte) de Vodafone és el més indicat, encara que si la major part de les trucades es fan des de les 19 fins a les 21 hores l’opció més econòmica és el Movistar Plus Elección Tarde (de contracte).

(Les trucades fetes fora de l’horari reduït en aquests plans de contracte, tot i ser cares, són un 35% i un 48% més econòmiques que en les targetes de prepagament Vodafone Tiempo Libre i Tarifa Ocio d’Amena-Euskaltel respectivament).

Per a qui no vol lligams d’horaris…

  • de matí i de tarda. A més de ser més econòmic que la resta de plans sense franquícia, en l’horari reduït s’aplica la mateixa tarifa (0,08 euros) independentment de quin siga el destí de la trucada. És una bona opció per a qui prefereix pagar una mica més i no estar mirant a quines hores truca.

Per a trucar els caps de setmana...

  • el Plan MoviStar Plus 30, 40 o 60. Permeten trucades a 0,17 euros, 0,16 euros i 0,15 euros per minut (IVA inclòs), respectivament, fins a aconseguir la tarifa contractada (30, 40 o 60 euros). Però si un mes el consum no arriba a la tarifa contractada, aquesta es cobrarà igualment. Les tarifes d’aquests plans MoviStar són les més barates, però només convenients per a usuaris amb un consum molt regular i que s’acosti a aquestes tres xifres.
  • el Plan MoviStar Plus Elección (de contracte) en les seves dues modalitats (de matí i de tarda) amb un cost per minut de 0,08 euros, IVA inclòs.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions