Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Activitats extraescolars : Aprenentatge i diversió en sortir de classe

L'activitat, l'han de triar els mateixos xiquets, preferiblement segons els seus gustos, el seu caràcter i les seues habilitats

Gimnàstica, dansa, judo, natació, informàtica, idiomes, teatre, pintura, música… Les activitats extraescolars s’han convertit en un complement de la jornada escolar de molts infants i, fins i tot, en una assignatura més i en un alleujament per als pares amb una agenda laboral ajustada. Es porten a terme fora de l’horari escolar i contribueixen a despertar inquietuds, a reforçar els coneixements en alguna àrea, a fomentar la creativitat i a desenvolupar valors. Es poden dur a terme tant als mateixos centres educatius com en acadèmies o clubs esportius, encara que en general les activitats solen ser les mateixes. La diferència es troba en el cost, que sol ser menor en els col.legis perquè normalment estan subvencionades.

Pel que fa a preferències, segons el primer informe del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport en què s’usa el nou mètode del Ministeri per a avaluar la qualitat de l’ensenyament, cal destacar que el 65 % dels alumnes espanyols practiquen esport -futbol, judo i gimnàstica rítmica són els més demanats-, mentre que només un 17 % està interessat en la informàtica com a activitat extraescolar, un 15 % en el ballet i un 35 % en els idiomes, majoritàriament l’anglès.

Els experts assenyalen que les activitats extraescolars són útils en la mesura en què afavoreixen el desenvolupament personal del xiquet, i que aquest les ha de viure com una experiència lúdica, com un temps dedicat al joc, diferent de les classes convencionals. A l’hora de triar una activitat educativa o esportiva per al nostre fill, és fonamental comptar amb la seua opinió favorable; en cas contrari, al cap de poc temps se sentirà desmotivat i acabarà detestant aquesta activitat. Tampoc no se’n pot abusar: un xiquet no està preparat per a suportar una jornada d’adult i una sobresaturació li pot ocasionar estrès emocional.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions