Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Escollir animal de companyia : A cada llar, la seua mascota

L'estil de vida, els horaris i l'assumpció de noves responsabilitats són aspectes que cal tenir molt en compte quan s'adquireix un gos, un gat o un ocell

Sis de cada deu llars espanyoles gaudeixen d’un animal de companyia. A les cases i als pisos del nostre país viuen tretze milions de gossos, cinc milions i mig de gats i més de quatre milions d’ocells. Aquest auge de les mascotes no s’ha vist frenat pel seu cost. De fet, cada espanyol es gasta 499 euros a l’any en el manteniment del seu fidel ‘amic’. La cara amarga d’aquesta beneficiosa afició la constitueix el percentatge d’abandonament. Segons ASOFACA (Associació per al Foment de l’Adopció d’Animals de Companyia Abandonats), el 60% de les famílies que conviu amb una mascota l’abandona al cap de pocs mesos. En total, deixem al carrer 200.000 animals cada any. Aquestes dades ratifiquen el missatge que les associacions d’animals no es cansen de repetir: és millor adoptar mascotes que s’han quedat sense amo que no adquirir-ne una.

/imgs/20060201/perro.jpg L’adquisició d’un animal de companyia ha de ser raonada i consensuada entre tots els membres de la família, i no fruit del capritx d’un d’ells, generalment un infant. Hem de ser conscients que els animals són éssers vius, requereixen d’atenció i cures a llarg termini.

Les visites regulars al veterinari (i les despeses derivades), l’atenció diària, les cures i les preocupacions que ocasionen passen a formar part de la nostra vida. A més, no totes les mascotes s’ajusten als diferents estils de vida. Els hàbits de cada persona o de la família són un factor determinant per a inclinar-se per un tipus d’animal. L’atenció que exigeixen serà més gran o més petita depenent de la raça, l’espècie o fins i tot el sexe de l’animal.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Gossos »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions