Són certs tots els beneficis de la regalèssia?

No hi ha evidències científiques que avalin les seves propietats, però la ingesta sí que comporta alguns riscos en embarassades i en persones amb certes patologies.
1 Novembre de 2021

Són certs tots els beneficis de la regalèssia?

L’arrel de la regalèssia s’utilitza en confiteria, caramels i begudes, i l’extracte es pot trobar com a complement alimentari. Conté compostos químics amb acció antioxidant i àcid glicirrízic, una substància a la qual, tradicionalment, s’han atribuït propietats beneficioses per a tractar problemes digestius, trastorns metabòlics –com la diabetis–, menstruals i malalties infeccioses. Malgrat això, no hi ha evidències científiques que avalin aquestes propietats.

Les dones embarassades han d’evitar-ne el consum, ja que incrementa el risc de naixement prematur i problemes en el nadó. També està contraindicat per als malalts cardíacs, perquè augmenta el risc de patir arrítmies, i per a pacients amb patologies produïdes per alteracions de les hormones, com l’endometriosi o el càncer de mama i d’úter. Tampoc es recomana a persones hipertenses i als que tenen nivells baixos de potassi en sang, malalts renals i homes amb disfunció erèctil.

Els aliments que continguin certes quantitats d’àcid glicirrízic ho han de declarar en l’etiqueta amb l’esment “conté regalèssia”.