Tres aplicacions de missatgeria instantània per a iPad

IM+ Pro és l'aplicació més completa, mentre que Imo.in està orientada a la funcionalitat i BeejiveIM disposa de més opcions de configuració
1 Juny de 2012
Img internet listado 725

Tres aplicacions de missatgeria instantània per a iPad

/imgs/20120601/internet1.jpg
Un dels usos principals de les tauletes gràfiques està relacionat amb la comunicació. Les aplicacions de missatgeria instantània des de dispositius portàtils s’han convertit en un segment de mercat amb un gran creixement. Segons un estudi recent, els propers cinc anys l’ús d’aplicacions de missatgeria instantània des de dispositius mòbils -tauletes gràfiques i telèfons intel.ligents- es triplicarà i superarà els 1.300 milions d’usuaris. EROSKI CONSUMER ha fet una prova d’ús de tres aplicacions de missatgeria instantània per a la tauleta gràfica iPad, amb l’objectiu de conèixer-ne els avantatges i els inconvenients en l’ús diari. Són les següents:

IM+ Pro

 • /imgs/20120601/internet2.jpg
  El millor: Entorn gràfic.
 • El pitjor: Tancament de sessió després d’un temps d’inactivitat.

En la versió per a iPad, disposa d’una variant gratuïta i d’una altra de pagament, utilitzada en aquesta prova d’ús. Aquesta versió Pro té un cost de 7,99 euros. Inclou els serveis de missatgeria instantània de Facebook, Skype, MSN/Live Messenger, Google Talk, Yahoo!, AIM/iChat, ICQ, MySpace, Twitter, Jabber, a més d’altres serveis de missatgeria i xarxes socials locals xineses i russes. També disposa de navegador propi per a obrir els enllaços que els contactes comparteixin per missatgeria sense necessitat d’anar a Safari, una operació incòmoda en l’iPad. És una versió de pagament compatible amb els sistemes operatius iOS, Android, Blackberry, Windows Phone, Symbian S60, WebOS i telèfons basats en Java.

Els usuaris poden afegir de forma manual cadascun dels seus serveis de missatgeria en l’aplicació o bé crear un compte en el servei Plus.im per a unificar tots els comptes des d’un únic registre. Aquest servei disposa d’una versió de missatgeria instantània accessible des del navegador. A més, aquest compte es pot utilitzar en el servei IM+ Neighbors, que permet localitzar els contactes segons la proximitat. IM+ inclou un servei de missatgeria similar a WhatsApp, anomenat Beep, que possibilita enviar i rebre missatges de text, de vídeo o de veu a més de fotografies des de qualsevol telèfon de l’agenda de contactes de l’usuari. D’aquesta manera, no és necessari afegir de manera manual els contactes a IM+ per a iniciar una conversa.

L’iPad és un dispositiu que no permet la recepció de SMS malgrat que disposa d’un model 3G compatible amb targetes SIM. Per tant, per a utilitzar aquest servei en l’iPad, és necessari registrar-se mitjançant un número de telèfon mòbil amb capacitat per a rebre SMS. A aquest número, IM+ Beep envia un codi d’activació per a validar el compte des de l’aplicació per a iPad.

Imo.in

 • /imgs/20120601/internet3.jpg
  El millor: Aplicació gratuïta.
 • El pitjor: Poques opcions de configuració i personalització.

És una aplicació de missatgeria instantània disponible per als telèfons basats en iOS, Android, Blackberry i Symbian. A més, també disposa d’una versió accessible des de navegadors. La versió per a iPad és gratuïta i ofereix les funcions més utilitzades pels usuaris d’aquest tipus de serveis. Per tant, és una opció recomanada per a usuaris que busquin una aplicació senzilla i sense gaire complicacions.

Una opció anomenada “link” permet enllaçar els diferents comptes d’usuari de missatgeria instantània. D’aquesta manera, quan s’inicia una sessió en un servei de missatgeria, també es fa l’inici de sessió en la resta de comptes i serveis vinculats. Aquesta opció es pot revertir en qualsevol moment.

Imo.in disposa de poques opcions de configuració, encara que aquestes són de gran importància per als usuaris, per estar enfocades a la privacitat i la gestió de les converses. Entre aquestes destaca una opció que permet desar l’historial de les converses, les contrasenyes dels diferents serveis i fins i tot mostrar les emoticones. Finalment, aquesta aplicació possibilita mantenir una sessió activa en segon pla un màxim de 72 hores, sense possibilitat d’indicar un temps predeterminat.

BeejiveIM

 • /imgs/20120601/internet4.jpg
  El millor: Gestió senzilla de comptes de missatgeria.
 • El pitjor: No disposa d’una versió bàsica gratuïta.

És una aplicació de missatgeria instantània disponible per als sistemes operatius iOS, Android i Blackberry. La versió per iPad té un cost de 7,99 euros i no té alternativa gratuïta. Tot i el seu preu, BeejiveIM no ofereix grans avantatges respecte de les altres propostes gratuïtes, com la versió bàsica d’IM+ o l’aplicació d’Imo.in utilitzada en aquesta prova d’ús.

D’altra banda, és compatible amb els principals serveis i protocols de missatgeria instantània, com Google Talk, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, Facebook Xat, AIM, Jabber i MySpace IM. Una de les característiques principals és la facilitat d’ús i l’estabilitat general del sistema, la qual cosa permet una connexió ràpida i eficient amb els diferents protocols i serveis de missatgeria instantània de què disposa l’usuari.

Com a punt a favor, té multitud d’opcions de configuració. Una opció interessant és la possibilitat d’unificar els contactes dels sistemes de missatgeria instantània amb els propis de l’agenda. Malgrat això, no disposa d’algunes opcions bàsiques pel que fa a la privacitat, com ara desar la contrasenya d’un servei determinat per defecte.

Una altra característica positiva és que permet configurar el temps màxim de sessió activa en segon pla, des d’una durada mínima de dues hores fins a un màxim de set dies. A més, és possible configurar un missatge de personalització quan la sessió entra en mode inactiu.

El millor per a...
 • Enviar/rebre missatges d’usuaris de l’agenda de contactes: IM + Pro
 • Nombre de serveis de missatgeria instantània compatibles: IM+ Pro
 • Navegar des de l’aplicació: IM+ Pro
 • Estar connectat en segon pla: BeejiveIM
 • Enviar missatges multimèdia i estar localitzat: IM+ Pro i BeejiveIM
 • Unificar contactes: BeejiveIM