Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

Anul.lar les vacances : Per una caiguda, té problemes per anul.lar un viatge

Vam contractar un viatge de sis dies en un hotel amb pensió completa i unes excursions per a dos matrimonis amics. Quatre dies abans de sortir, i amb tot pagat en l'agència de viatges, el meu marit va caure. El van atendre a Urgències i li van recomanar repòs durant quinze dies. Aquell mateix dia vaig trucar a l'agència, però ja no hi eren. Com que els dies següents eren festius per Setmana Santa, vaig trucar al telèfon d'informació de l'agència però comunicava o em tenien en espera sense atendre'm, per la qual cosa vaig decidir trucar directament a l'hotel. Allà em van dir que ells no hi podien fer res. El cas és que no vaig aconseguir anul.lar el viatge fins al mateix dia de la sortida, moment en què vaig anar a l'agència de viatges. No ens tornen els diners perquè diuen que hem fer l'anul.lació molt tard. Portem mesos amb aquesta reclamació i l'agència de viatges continua tretze són tretze. Tenim dret que ens tornin, almenys, part dels diners pagats?

/imgs/20120601/consultorio1.jpg La tardança a cancel.lar el viatge és conseqüència de la prestació defectuosa dels serveis telefònics d'atenció al públic, qüestió que poden acreditar, almenys parcialment, amb les factures de telèfon en què constin les trucades a l'hotel i aquelles en què els van mantenir en espera indefinida. Quan es cancel.la un viatge combinat amb tres dies d'antelació a la sortida, com hauria d'haver resultat per les seves gestions, les agències de viatges estan obligades a retornar l'import pagat descomptant-ne un 15 % en concepte de penalització més les despeses de gestió i les d'anul.lació, si n'hi hagués. Amb tot i això, en el seu cas, la cancel.lació s'ha produït per la caiguda del seu marit i, per tant, es tracta d'una causa de força major. La Llei 21/1995, de 6 de juliol, reguladora dels viatges combinats, diu que en tot moment l'usuari o consumidor podrà desistir dels serveis sol.licitats o contractats i tindrà dret a la devolució de les quantitats que hagués abonat, però haurà d'indemnitzar l'organitzador o detallista en determinades quanties, tret que aquest desistiment tingui lloc per causa de força major. De manera que si és el cas, li han de tornar el total dels diners pagats. Li suggerim que acudeixi a una OMIC per a fer una última reclamació fefaent contra majorista i minorista i que en cas de negativa, acudeixi a un advocat per iniciar accions judicials.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions