Deu apps per a organitzar-se millor

Elaborar llistes de tasques és un hàbit fonamental per a optimitzar la productivitat, un àmbit en el qual les aplicacions mòbil són de gran ajuda
1 Novembre de 2015
Img internet listado 881

Deu apps per a organitzar-se millor

/imgs/20151101/ticks.jpg

La feina, les tasques de la llar, les revisions mèdiques, les extraescolars dels més petits… Diàriament, les nostres agendes s’omplen de cites i obligacions, ja siguin domèstiques o laborals, que si no s’apunten, poden provocar un caos i una desorganització total en els dos àmbits.

Per això, una llista de tasques serveix com a orientació i com a guia per a enfocar els esforços de cada dia i aconseguir eficiència i rapidesa. En paraules de la doctora en Filosofia Maite Nicuesa, elaborar llistes amb les tasques que s’han d’acomplir diàriament ajuda a posar les idees en ordre i a portar una gestió eficaç del temps a través de l’adquisició d’hàbits. D’aquesta manera s’enfoquen els esforços i s’aconsegueix eficiència i rapidesa.

Hi ha moltes maneres de fer llistes de tasques i cadascú ha de trobar la que s’adapti millor als seus gustos i necessitats. Des d’una simple nota adhesiva enganxada al monitor de l’ordinador amb les tasques més importants del dia, fins a una complexa llista de diversos nivells creada en una aplicació, qualsevol mètode és vàlid si a algú li funciona.

Així, si es decideix utilitzar una aplicació mòbil o un servei web per a gestionar les tasques diàries, n’hi ha una àmplia varietat per triar. Aquestes en són algunes:

 1. Remember the Milk. És una de les apps d’aquesta mena més antigues. Permet gestionar les tasques amb facilitat des del navegador web o amb un client per a mòbil. Les activitats es poden classificar amb etiquetes i compartir amb altres persones.
 2. Evernote. És potser la més complexa de totes les aplicacions d’aquesta llista. Funciona com una mena d’agenda virtual on no només es poden apuntar les tasques, sinó també fer-hi anotacions, recollir idees o tot el que se li acudeixi a l’usuari. Funciona directament al navegador web i disposa també de clients per a escriptori i per a telèfons intel·ligents.
 3. Wunderlist. És un complet gestor de llistes de tasques amb versió web, app per a mòbil i client d’escriptori. Possibilita compartir llistes per a col·laborar amb altres persones, crear recordatoris i afegir fitxers o fotos a les tasques. Tot el contingut se sincronitza entre els diferents clients.
 4. Todoist. Permet organitzar tasques per prioritat, crear activitats recurrents, compartir o assignar tasques a altres persones i fer seguiment de la productivitat, entre altres coses.
 5. Things. Una app molt senzilla que deixa incloure-hi notes, classificar les tasques amb etiquetes i posar-los una data límit.
 6. Any.do. Dotada d’una interfície molt acurada, aquesta aplicació permet fer servir gestos per a administrar les feines, a més de crear tasques recurrents o col·laborar amb altres persones en projectes comuns. També té clients per a diverses plataformes i sincronitza les dades entre elles.
 7. Google Tasks. Per als fans de Google que treballin amb el correu electrònic, aquesta pot ser una solució perfecta. S’integra sense problemes amb Gmail i possibilita convertir correus en tasques.
 8. Daily Todo. És una aplicació virtual que permet crear cada dia una llista nova. No cal instal.lar res, ni crear cap compte enlloc. Llesta per a utilitzar-la des del navegador web.
 9. Do it (tomorrow). Aquesta curiosa aplicació en línia (també amb client per a mòbil) imita l’aspecte d’una agenda real i es fixa només en les tasques del dia i de l’endemà. Ideal per a evitar els ajornaments a llarg termini.
 10. Quest. Aquesta app converteix les llistes de tasques en un joc de rol. Cal anar completant els elements per a fer avançar el personatge, aconseguir noves armes i pujar de nivell.
Consells per a fer llistes de tasques efectives

Amb independència de l’aplicació que es triï per a fer llistes de tasques, convé tenir en compte una sèrie de recomanacions perquè la llista sigui una ajuda -i no una molèstia- quan es duguin a terme:

 • Triar el suport adequat. Malgrat que la tecnologia tracta de facilitar la vida diària, hi ha qui es mou millor amb una agenda tradicional.
 • Tenir-la preparada abans de començar a treballar. És aconsellable fer la llista de tasques del dia en acabar la jornada anterior. Seran només cinc minuts més que s’agrairan l’endemà.
 • No passar-se amb la longitud de la llista. No s’han d’apuntar tasques sense límit i sense tenir en compte la durada de la jornada laboral. Els experts aconsellen un màxim de set elements.
 • Posar en primer lloc la tasca més pesada. Com més es retardi, més difícil es farà. Per això, convé fer l’activitat més complicada abans que totes les altres.
 • Dividir tasques complexes. Si un treball resulta massa complicat, és convenient dividir-lo en diverses tasques més senzilles.
 • Fer descansos. És recomanable fer una pausa de tant en tant, entre tasca i tasca, per a desconnectar uns minuts i tornar després amb energies renovades.
 • Donar-se un premi. Quan es ratlla l’últim element de la llista, convé fer-se un petit regal, com ara un passeig, un sopar especial, una estona gaudint de qualsevol afició, etc.