Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Anàlisi documental per a conèixer la situació de la fam al món i com afecta els nens : Una de cada nou persones al nostre planeta passa gana

795 milions de persones al món no disposen d'aliments suficients per a portar una vida saludable i activa, 216 milions menys que el 1990

L’objectiu que s’havien imposat 189 nacions l’any 2000 per a reduir la proporció de persones desnodrides a la meitat no s’ha complert

/imgs/20151101/maiz.jpg

La fam és el principal risc relacionat amb la salut, al qual s’enfronta gran part de la població mundial. Cada any, mata més persones que la sida, la malària i la tuberculosis juntes, segons dades recents del Programa Mundial d’Aliments (WFP en les sigles en anglès).

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) recorda que la fam i una nutrició inadequada contribueixen a la mort prematura de les mares, lactants i nens petits, i al desenvolupament físic i cerebral deficient dels joves. Per a Mans Unides, la fam mata, mutila, obstaculitza el desenvolupament, rebaixa els salaris, redueix l’assistència escolar i soscava el creixement econòmic.

Tanmateix, impacta saber que el món sí que és capaç de produir prou per a alimentar tota la població mundial de 7 mil milions de persones. I, també, que al mateix temps que hi ha gent sense res per emportar-se a la boca, es produeixen altres formes de malnutrició que són completament oposades a la fam: l’alimentació excessiva. Any rere any, augmenten les taxes mundials de sobrepès i obesitat i, com a conseqüència, també la prevalença de malalties cròniques relacionades, com la diabetis o les malalties cardiovasculars.

Llavors, quin és el problema? Què és el que causa la fam? La pobresa, la falta d’inversió agrícola, la inestabilitat dels mercats, el clima i els desastres naturals, les guerres i els desplaçaments, i el malbaratament d’aliments. Aquests són els sis principals factors que, interrelacionats, expliquen per què hi ha fam al món.

EROSKI CONSUMER ha volgut conèixer la situació de la fam al món i la seva afecció entre els més petits. Per això, ha elaborat una anàlisi documental, utilitzant diverses fonts: l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Programa Mundial d’Aliments (WFP en les sigles en anglès) i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions