Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Cobren un servei que no proporcionen

Vaig sol·licitar l'alta en una línia nova de telefonia fixa que incloïa ADSL. Tenia una permanència d'un any. Tanmateix, ha passat més d'un mes i no em donen l'alta. Quan truco al servei d'atenció al client, sempre em diuen el mateix: que un tècnic contactarà amb mi. Però el tècnic no ve i ja m'ha arribat la primera factura. Què hi puc fer?

/imgs/20151101/factura.jpg

El primer que ha de fer és comprovar en el seu contracte quin és el termini que ha de complir l'operadora per a donar d'alta la línia. Després, reclami al servei d'atenció al client. No haurien de cobrar-li els serveis de la primera mensualitat que no han estat prestats: imposar al consumidor el compliment de tots els seus deures, malgrat que l'empresari no ha complert els seus, és una pràctica abusiva. A més, limita o exclou la facultat del consumidor de resoldre el contracte per incompliment de l'empresari. Per això, quan reclami, sol·liciti que anul·lin la factura i que efectuïn les gestions necessàries per a donar l'alta de la línia al més aviat possible. Demani sempre un número d'incidència de la seva reclamació. Posteriorment, pot acudir als serveis de consum del seu municipi o província.

Transcorregut el termini assenyalat en el contracte per a fer efectiva l'alta, també pot sol·licitar la baixa per incompliment del contracte imputable a l'operadora i sol·licitar l'alta en una altra operadora. En aquest cas, no han de cobrar-li penalització per incompliment de la permanència. No obstant això, si li cobressin o reclamessin l'abonament d'una penalització, haurà d'iniciar una nova reclamació davant el servei d'atenció al client. Tingui en compte que si es tractés de Telefónica, que és l'operadora obligada a prestar el servei universal, el termini per a l'alta és de 60 dies. Superat aquest termini (sense que hi hagi causes de força major o altres imputables al sol·licitant), la companyia haurà de compensar automàticament el client, i eximir-lo de pagar un nombre de quotes mensuals relatives a la connexió i equivalents al nombre de mesos (o fracció) en què s'hagi superat aquest termini.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions