Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Pàrquings : Un sistema de cobrament injust per a l'usuari i una qualitat de servei molt millorable

Quatre de cada deu suspenen l'examen, aquesta és la conclusió primera i significativa. Concretament, el 3% dels pàrquings estudiats mereix un "molt malament" com a nota final i el 17% s'ha de conformar amb un "malament", mentre que el 20% es queden amb un "regular".

/imgs/20050201/tema-de-portada.01.jpg
Probablement, la majoria dels usuaris que han contribuït per què el sector de pàrquings de pagament haja facturat l’any passat al voltant de 300 milions d’euros pensaran que la pràctica de cobrar per hora o fracció en compte de fer-ho pel nombre de minuts en què el cotxe es troba a l’aparcament és un abús o, si més no, un despropòsit en una època com l’actual, impregnada per les noves tecnologies, la competitivitat pel mercat i el màrqueting atent a la més mínima expectativa dels consumidors. El mateix podríem pensar si tenim la mala sort d’extraviar el tiquet de l’aparcament: en la majoria dels casos, i encara que el temps utilitzat siga menor, haurem de pagar com si haguéssem tingut el cotxe estacionat 24 hores i, a més, haurem de demostrar que el cotxe que reclamen és nostre. Però no tot acaba aquí: si ens roben de l’interior del cotxe un mòbil, una maleta, un aparell musical extraïble o qualsevol objecte personal, no en rebrem cap indemnització. Podríem pensar: “però no hi ha una normativa, una llei, que regule aquest servei i defense els drets dels usuaris? Doncs sí que n’hi ha una, va entrar en vigor el mes de novembre de 2002, però tot i que les organitzacions de consumidors pressionen perquè es modifique, els seus articles permeten que la situació siga la que és.

Tècnics de CONSUMER EROSKI van visitar a principis del mes de gener passat, fent-se passar per usuaris, 155 pàrquings públics de pagament dels denominats “de rotació” (no exclusius per a residents o abonats) en 13 ciutats: Madrid, Barcelona, València, Màlaga, Bilbao, Saragossa, lla Corunya, Múrcia, Vitòria, Sant Sebastià, Almeria, Pamplona i Santander.

Quatre de cada deu suspenen l’examen, aquesta és la conclusió primera i significativa. Concretament, el 3% dels pàrquings estudiats mereix un “molt malament” com a nota final i el 17% s’ha de conformar amb un “malament”, mentre que el 20% es queden amb un “regular”. Per ciutats, tan sols els de Múrcia i Màlaga -entesos globalment en cada ciutat- aproven de sobres l’examen. En ambdues ciutats ho fan amb un “bé” de mitjana, que adquireix més rellevància si es compara amb la mitjana de les 13 ciutats, un “regular. Les de pitjors pàrquings són, en aquest ordre, Saragossa, Vitòria, la Corunya, Barcelona, Bilbao, Madrid i Santander. Els aparcaments estudiats a Pamplona, Sant Sebastià, València i Almeria- cal insistir: analitzats conjuntament en cada ciutat- superen l’examen, però ho fan amb un “acceptable”, una qualificació mediocre.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 5]
  • Ves a la pàgina següent En resum... »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions