Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzades les zones escolars que envolten 100 centres educatius de 10 ciutats : Seguretat vial als col.legis: acceptable

L'absència de senyals de limitació de velocitat, la falta de senyalització en accessos específics per a l'alumnat i les retencions de trànsit són les principals mancances

/imgs/20131101/tema1.jpg
De casa a l’escola, de l’escola a casa o al parc o a les activitats extraescolars i tornar a començar. Segons l’última enquesta de mobilitat del Ministeri de Foment, cada nen de fins a 14 anys es desplaça una mitjana de 3 vegades al dia: la majoria d’aquests viatges són per a anar o venir del centre educatiu i quan fan les activitats quotidianes i gairebé sempre es desplacen caminant. Els nens formen un dels col.lectius més vulnerables dins de l’espai públic. La baixa alçada i les seves reaccions de vegades imprevisibles augmenten el risc de sofrir un accident. La visió i el nivell d’audició que tenen tampoc no estan desenvolupats completament, per la qual cosa la seva percepció de l’espai públic i dels vehicles de motor que circulen és diferent de la dels adults.

Per tot això, EROSKI CONSUMER ha volgut llançar una mirada analítica a l’entorn dels col.legis amb la finalitat d’observar si perilla la seguretat dels nens a l’entrada i la sortida dels centres educatius. Per dur-ho a terme, al final del mes de setembre va comprovar la seguretat i el tipus d’infraestructures de la zona escolar que envolta un total de 100 col.legis situats en 10 ciutats espanyoles: la Corunya, Barcelona, Bilbao, Logronyo, Madrid, Pamplona, Sant Sebastià, Sevilla, València i Vitòria. Com a conclusió, la seguretat vial de l’entorn dels col.legis analitzats només es pot valorar amb un “acceptable”. I és que s’hi van observar algunes mancances destacables. No tots els accessos específics per als alumnes estaven senyalitzats clarament (en dues de cada tres ocasions) i en un de cada tres casos no es va trobar una zona d’espera segura abans d’entrar a l’edifici. A més, en el 55% dels casos no hi havia senyalització de limitació de velocitat i en el 45% ni tan sols un senyal vertical de zona escolar o freqüentada per menors.

Per ciutats, les zones escolars més ben valorades van ser les analitzades a la Corunya, Bilbao, Pamplona, Sant Sebastià i Vitòria (van obtenir un “bé”). La resta (Barcelona, Logronyo, Madrid, Sevilla i València) es van qualificar amb un “acceptable”.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions