Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzada la neteja diària de 30 carrers en 10 ciutats del país : Residus al terra i mobiliari urbà brut en un de cada quatre carrers analitzats

Tots se situaven a la Corunya, Bilbao i Sevilla i la majoria dels residus eren burilles de cigarreta, papers o plàstics

El moment més brut

/imgs/20130901/residuos7.jpg
Els nivells de brutícia de cada carrer analitzat per EROSKI CONSUMER variaven en funció del dia i el moment en què es va fer la visita. Igual que la rutina dels ciutadans varia, amb aquesta també ho fa la neteja de la ciutat. I és que no és el mateix un carrer un dilluns de matí que un dissabte a la tarda. Tot seguit es repassen els moments menys nets de les artèries analitzades:

  • la Corunya: Rúa de Juan Flórez, dijous a la tarda. S’hi van trobar burilles, plàstics, excrements de gavina, xiclets i orins de gos. A més, hi havia papereres brutes al llarg del carrer i en una ocasió una tenia brossa a fora. També els escocells dels arbres estaven bruts.
  • Barcelona: Carrer de la Diputació, dilluns de matí. Durant el passeig, el tècnic va trobar ampolles i papers, fulles i excrements d’animal. Així mateix, un contenidor tenia escombraries a fora.
  • Bilbao: Carrer d’Autonomía, dilluns de matí. S’hi va trobar sorra, papers, burilles, plàstics, envasos i fins i tot una bombona de butà. Així mateix, s’hi van veure clofolles de pipes, verdura, taques de pintura, xiclets i taques líquides, com orins de gos. També hi havia una paperera i un contenidor dels quals sobresortia la brossa. A més, es va observar un comportament incívic: llençar burilles a terra.
  • Logronyo: Carrer de Jorge Vigón, dissabte a la tarda. S’hi van observar residus orgànics al terra; en concret, restes de fruita trepitjades a la vorera. A més, també hi havia un contenidor amb caixes de cartró a fora.
  • Madrid: Carrer de Fuencarral, dijous de matí. Es va trobar una bossa de les escombraries al costat d’una façana plena de residus orgànics i també taques de xiclets enganxats al llarg de tot el carrer. Així mateix, una de les papereres de tram estudiat tenia residus a fora i hi havia bancs amb adhesius pertot arreu.
  • Pamplona: Carrer d’Estafeta, dilluns de matí. En tres ocasions es van veure caixes de cartró ben apilades als afores dels comerços que posteriorment van ser recollides per un camió. També havia pintades a les façanes.
  • Sant Sebastià: Carrers de Loiola, de San Marcial i d’Arrasate, dijous a la tarda. Es van trobar clofolles de pipes i plàstics i papers al terra i als escocells. A més, es va observar un comportament incívic: van llençar una bossa de plàstic a terra.
  • Sevilla: Avinguda d’Emilio Lemos, dijous a la tarda. Es van observar llaunes, envasos de cartró i plàstics al terra i també greix, vòmit i xiclet enganxat al paviment. A més, d’un tomàquet i excrements. A més, el tècnic va ser testimoni d’un comportament incívic d’un home que va llençar un paper a terra.
  • València: Carrer de Micer Mascó, dijous de matí. Durant el passeig, s’hi van observar restes de roba, escombraries, papers, burilles, restes de fruites i excrements d’animal. A més, les zones properes als arbres i els aparcaments també tenien residus. Finalment, d’un contenidor sobresortia lleugerament la brossa.
  • Vitòria: Carrer de Pamplona, dilluns a la tarda. Es van veure papers, plàstics i embolcalls a la base dels arbres i al llarg del carrer. També hi havia una paperera bruta, bancs trencats i contenidors amb escombraries a fora.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions