Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Àrees de servei: analitzades 145 en més de 7.500 quilòmetres de carreteres : Quasi la meitat suspenen l'examen de qualitat i seguretat

Inexistència de zona de descans, marginació als usuaris en cadires de rodes i manca de recollida selectiva de deixalles, deficiències principals

/imgs/20040701/tema01.jpg
Aquest estiu, un any més, les àrees de servei de les nostres carreteres es converteixen en un element fonamental de seguretat i comoditat dels automobilistes, ja que els proveeixen de la infraestructura necessària per al descans en els llargs viatges de desplaçament fins al lloc de les vacances i, no menys important, per a estirar les cames, anar al lavabo, prendre un refrigeri o menjar. Es considera que cada 200 quilòmetres o dues hores de trajecte continuat és convenient parar uns minuts per descansar. Les desorientacions causades per la fatiga i el son estan darrere de bona part dels accidents de trànsit, per això és important concedir-nos prou períodes de descans quan conduïm trajectes llargs.

Tècnics de CONSUMER van visitar el passat mes de juny i fent-se passar per usuaris, un total d’àrees145 de servei situades en diverses de les carreteres espanyoles més transitades aquest estiu. Es van fer aquests vuit recorreguts: l’A-1 i AP-1 en el tram que uneix Madrid, Burgos, Vitòria i Sant Sebastià; l’A-6 i AP-6 des de Madrid fins a la Corunya; l’A-3 de Madrid a València; el trajecte entre Madrid, Jaén, Granada i Màlaga (A-4, A-92, A-44, A-45); el tram que passa per Sant Sebastià, Bilbao, Santander i Oviedo (A-8 i AP-8); el que uneix Bilbao, Logronyo, Saragossa i Barcelona (AP-68 i AP-2); l’AP-7, que uneix Barcelona, Tarragona, Castelló i València i, finalment, l’AP-7 i l’A-7 al seu pas per València, Alacant, Múrcia i Almeria. En total, es van fer amb cotxe més de 7.500 quilòmetres, en els quals tindran lloc bona part dels quasi 20 milions de desplaçaments que es faran al nostre país durant els mesos de juliol i agost d’enguany.

La investigació ha analitzat la qualitat i la diversitat dels serveis oferts a l’automobilista i els seus acompanyants en estes àrees de servei, la seguretat vial en l’interior de la zona, l’estat de manteniment i de netedat de les instal.lacions, els preus, i l’accessibilitat per a usuaris discapacitats.

El més destacable és que el 43% de les àrees de servei analitzades suspenen l’examen de CONSUMER, si bé més de la meitat d’aquestes ho fan amb un “regular” i es queden a les portes de l’aprovat.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions