Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Estudi sobre el comportament i la percepció dels consumidors espanyols sobre la gestió dels recursos i dels residus : Irresponsabilitat en el consum

Per als consumidors no és prioritari el criteri mediambiental en el moment de la compra

La proliferació d’envasos només es considera un problema quan es converteix en un residu

Amb la crisi, els consumidors ajusten la seva compra d’aliments per evitar el malbaratament

/imgs/20170101/separar-basura.jpg

Els ciutadans tenen a la seva mà la possibilitat de practicar dia rere dia un consum responsable que contribueixi a conservar el medi ambient, a aconseguir un món equitatiu i, també, que els permeti estalviar diners. Només han de dur a terme set actituds: reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar, redistribuir i reclamar.

I és que, segons la Declaració Oficial de Nacions Unides amb motiu de la Cimera de la Terra de 2002, “una de les causes principals que el medi ambient mundial continuï deteriorant-se són les modalitats insostenibles de consum i producció, particularment als països industrialitzats”.

Amb l’objectiu d’informar, formar i conscienciar els consumidors sobre la importància de prevenir i reduir el malbaratament alimentari, el consum responsable i la millora en la gestió dels residus generats en l’àmbit domèstic, HISPACOOP (la Confederació Espanyola de Cooperatives de Consumidors i Usuaris, de la qual EROSKI forma part) ha elaborat un estudia sobre el comportament i les percepcions que tenen els consumidors en la gestió dels recursos i els residus.

Per dur-ho a terme, ha fet servir una combinació de dues tècniques: una de qualitativa i una de quantitativa. La primera es basa en 3 grups de discussió (focus group) efectuats a Madrid, València i Sevilla a homes i dones de 25 a 65 anys. I la segona es fonamenta en una enquesta telefònica d’àmbit nacional feta durant el mes d’octubre a més de 2.000 consumidors majors d’edat.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Hàbits de compra »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions