Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

: El millor, un dels més barats

S'han analitzat vuit eixugacabells iònics de 1.800 W i 2.000 W que costen des dels 24 euros de Polti fins als 40 euros de Solac. La millor relació qualitat-preu correspon a la segona mostra més barata, Taurus (30 euros), la més ben valorada pels usuaris i que ofereix una bona qualitat global.

Però, en què consisteix la tecnologia iònica? Raspallar-se els cabells, eixugar-se'ls amb una tovallola o la contaminació carreguen els nostres cabells d'electricitat estàtica, fet que acaba obrint-ne les escates i que els dóna un aspecte encrespat, a més de dificultar-ne el pentinat. Per tal de contrarestar aquest fenomen, els eixugadors iònics, juntament amb el flux d'aire calent, generen ions negatius que, segons els fabricants, neutralitzen l'electricitat estàtica i suavitzen els cabells, i així ajuden que lluïsquen brillants i fàcils de pentinar. A més, aquests eixugacabells polvoritzen les molècules d'aigua fins a convertir-les en micropartícules tan diminutes que són capaces de travessar la capa externa dels cabells i hidratar la cutícula. La velocitat d'eixugada també és suposadament més ràpida que la dels equips convencionals.

No es van trobar diferències significatives en la grandària dels eixugadors, tots són petits i manejables: el més gran, Taurus, només és un 20% més voluminós que el més menut, Ufesa (20,3x23x8,4 cm). En el pes sí que va haver-hi diferències significatives: sis de les mostres voregen el mig quilo, mentre que BJM i Taurus pesen gairebé el doble que els altres. /imgs/20051101/secador.jpg

Potència menor que l'anunciada

Els vuit funcionen connectats a la xarxa elèctrica, sense bateries i diuen que compten amb una potència de 2.000 W, excepte BJM i Polti que anuncien només 1.800 W. En canvi, la prova real va demostrar que el seu consum elèctric és, en alguns casos, molt inferior a l'indicat: des dels 140 W menys que ofereix Fagor en els mesuraments fins als 320 W menys de BJM. Això resulta positiu d'una banda perquè comporta un consum elèctric menor, però per l'altra significa que l'equip ofereix una potència inferior a l'anunciada. Tot i això, totes les mostres compleixen la norma, ja que la llei no indica res sobre els equips que compten amb una potència inferior a la declarada.

Com més llarg siga el cable, més senzill i còmode resultarà el maneig de l'eixugador, perquè l'usuari tindrà més llibertat de moviments. El cable més llarg l'ofereix Taurus, amb 305 centímetres, seguit de Solac (295 cm) i BJM (288 cm); els altres van ser molt semblants i van vorejar els 180 cm.

Els vuit eixugadors ofereixen una reixeta posterior desmuntable per a facilitar-ne la neteja, una ansa per a penjar-lo de la paret, tres nivells de regulació de la temperatura (quatre si comptem l'aire fred, útil per a fixar el ris) i dues velocitats de cabal d'aire. Fagor hi suma una segona posició d'aire fred, mentre que Polti no disposa de posició fixa per a l'aire fred, fet que obliga a mantenir pressionat contínuament un botó per a aquesta funció. Polti, BJM i Ufesa disposen de la funció "Turbo" que augmenta la potència uns segons. BJM, el més pesant, és l'únic equip que no és de plàstic, sinó metàl.lic amb acabat en coure. Els mànecs de Solac i Ufesa, a diferència dels altres, no són antilliscants, però el d'Ufesa té al seu favor que pivota 90º i així en fa més còmode l'ús.

Quant a la tecnologia iònica (que suposadament suavitza, hidrata i evita que els cabells s'encrespen) en Philips, Fagor, BJM i Solac s'activa mitjançant un interruptor, per la qual cosa són capaços d'emetre aire calent no ionitzat, a diferència dels altres quatre, en què l'emissió d'ions negatius és constant. Polti i Ufesa són els dos únics que no disposen d'un indicador per a avisar que s'emet aire ionitzat.

Accessoris per a pentinats

A més de la funció òbvia d'eixugar els cabells, i prevenir així refredats, un eixugacabells és un instrument útil per a aconseguir diferents pentinats, per això són essencials els accessoris subministrats. Els vuits incorporen un concentrador d'aire (una embocadura que dirigeix i concentra el flux a la zona desitjada) que s'utilitza habitualment per a allisar els cabells. BJM és l'únic sense difusor d'aire, accessori que té una funció l'oposada a l'anterior, és a dir, reparteix l'aire al llarg de tot el cuir cabellut i ofereix més volum als cabells. El difusor de Vidal Sassoon posseeix nodes retractables i Ufesa inclou dos difusors: un de convencional i un segon anomenat "Ultra look", amb diverses sortides que es poden girar en posicions diferents. Però, sens dubte, l'equip més complet en aquest apartat és Taurus: a més del concentrador i del difusor inclou un raspall rodó, un raspall semicircular, un pinta, dues pinces i un necesser.

Prova d'ús

Sis usuàries habituals d'aquesta classe d'aparells, amb cabellera o cabellera curta, van provar els eixugadors i en van puntuar diferents aspectes i funcions de l'u al deu. També van provar tres eixugadors convencionals (és a dir, no iònics) per valorar si aquesta nova tecnologia és tan positiva com anuncien els fabricants.

Tots els eixugacabells van rebre de mitjana bones valoracions. Fagor, Taurus, Vidal Sassoon i Solac van aconseguir, fins i tot, els set punts en "aspectes funcionals" (que engloba els paràmetres més importants: eficàcia i rapidesa de l'eixugada, soroll generat, eficàcia en l'allisament dels cabells...). Taurus va obtenir les puntuacions més altes en eficàcia (8 punts sobre 10) i rapidesa de l'eixugada (8,2 punts), resultat sobre els cabells (7,5 punts), facilitat i comoditat d'ús (7,8 punts), utilitat dels accessoris (8,2 punts) i eficàcia del concentrador d'aire (7,7 punts). Els eixugadors són, generalment sorollosos, però Vidal Sassoon i BJM ho van ser més que els altres. Ufesa va suspendre en l'apartat de facilitat d'emmagatzemament i transport.

Els manuals més clars i complets van ser els de Philips i Solac. Solac també ofereix els botons més útils i fàcils d'usar. BJM va rebre les puntuacions més baixes en tots els ítems valorats en "ús general" i va suspendre pel pes excessiu. Vidal Sassoon és el que, segons les usuàries, té una grandària més adequada. En definitiva, tots han obtingut bones valoracions, encara que amb diferència. Taurus (7,6 punts sobre 10) i Solac (7,4 punts) han sigut els millors. La puntuació més baixa la va rebre BJM (6,2 punts), seguit de Polti (6,7 punts) i Ufesa (6,6 punts). Els altres van superar lleugerament els 7 punts.

Els ions són útils?

Tan important com comparar els eixugacabells iònics entre ells és mesurar-los enfront dels equips no iònics per comprovar si pagar una miqueta més per aquesta tecnologia val la pena. Només la meitat de les usuàries van percebre millors resultats amb els eixugadors iònics, i van ser les que tenien la cabellera més fina i llisa les que van notar més la reducció en la càrrega estàtica. En el cas dels altres beneficis publicitats (hidratació, brillantor i suavitat) els resultats són encara pitjors: només un terç de les usuàries van notar una hidratació i una brillantor superiors en els cabells.
Els vuit equips van superar en tots els casos les duríssimes proves de seguretat a què van ser sotmesos. BJM no compleix la norma perquè és l'únic eixugador que no supera el test de compatibilitat electromagnètica, per la qual cosa pot generar interferències a altres aparells elèctrics connectats en la mateixa xarxa, com per exemple una ràdio. La documentació i la garantia que acompanya cada equip és correcta, fins al punt que hi ha una mostra, Taurus, que no tan sols ofereix els dos anys de garantia preceptius, sinó que fins i tot els augmenta a un tercer que abraça únicament els materials.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions