Trucs per fer servir l'iPhone

L'iPhone té unes característiques especials que convé conèixer abans d'utilitzar-lo per primera vegada
1 Desembre de 2012
Img internet listado 763

Trucs per fer servir l'iPhone

/imgs/20121201/internet.jpg
Des de la sortida al mercat el 2007 de la primera generació de l’iPhone , el telèfon d’Apple s’ha convertit en l’smartphone que ha marcat el ritme del sector. La senzillesa d’ús i el seu entorn gràfic han propiciat que molts usuaris comencin a utilitzar per primera vegada Internet des d’aquest aparell. Malgrat això, aquest telèfon disposa d’una sèrie de particularitats que cal conèixer per fer-hi els primers passos i treure’n el màxim rendiment.

És necessari adquirir una nova targeta SIM?

L’iPhone 5 utilitza un nou format de targeta SIM denominat nanoSIM, mentre que l’iPhone 4 i 4S fan servir el format microSIM. Les dues targetes són més petites que la SIM estàndard; per això, cal adquirir-ne una de nova de la mida apropiada per poder fer servir l’última versió de l’iPhone .

Els operadors de telecomunicacions disposen d’aquest tipus de targetes, per tant es pot anar a la botiga i demanar la targeta adequada al model d’iPhone de l’usuari. Fins i tot no cal anar a la botiga, es pot trucar o sol.licitar la SIM per Internet des de la pàgina de cada operador. Això és així en el cas de comprar el terminal lliure; si és subvencionat, posaran la targeta SIM a la mateixa botiga.

Com s’activa l’iPhone per primera vegada?

Una vegada obert i amb la targeta SIM ja incorporada en la ranura corresponent -per a la qual s’utilitzarà un clip platejat que acompanya el telèfon-, cal encendre el terminal prement el botó del costat superior del cantó esquerre, que té les funcions d’entrada en repòs i activació. Tot seguit, s’ha de desbloquejar la pantalla. Per fer-ho, s’arrossega el símbol del cadenat d’esquerra a dreta sobre la barra horitzontal, en la part inferior de la pantalla. El desplaçament, com gairebé tot en aquest mòbil, és tàctil.

Així, apareixeran una sèrie de pantalles en què es pot acabar de configurar el terminal amb l’idioma per defecte, el país, la connexió a Internet mitjançant una xarxa Wi-Fi i l’activació del servei de localització de l’iPhone. Les instruccions per fer-ho són molt intuïtives: n’hi ha prou de respondre a les preguntes que fa el telèfon sobre les preferències de l’usuari. Les respostes consisteixen a donar aprovació o no, mitjançant la pulsació de botons, a cadascuna de les opcions.

Què significa que he de configurar l’iPhone com a nou?

El telèfon facilita tres opcions: configurar l’iPhone com a nou (per a usuaris que utilitzin un iPhone per primera vegada); restaurar una còpia de seguretat des del servei iCloud (el servei en el “núvol” d’Apple); o restaurar una còpia de seguretat des de l’aplicació d’escriptori iTunes.

Si es configura com a nou, s’hi han d’introduir totes les noves dades de l’usuari a mà, com ara els contactes, però també les aplicacions que es vulguin tenir. Si triem les segones opcions, passaran al nou iPhone les configuracions que ja es tenien en l’anterior.

Cal disposar d’un compte personal a Apple?

Per poder treure tot el partit a l’iPhone , cal crear un compte d’usuari. Aquest compte és requerit per fer algunes accions, com ara instal.lar i comprar els continguts i les aplicacions disponibles en la botiga en línia iTunes App.

On es configuren els paràmetres de l’iPhone ?

Totes les opcions de configuració de l’iPhone es troben disponibles sota l’aplicació “Ajusts”. Aspectes com la configuració de xarxes sense fils, les connexions de dades 3G o el Bluetooth es troben en aquest apartat. També es controla tot allò relacionat amb l’entorn gràfic de l’usuari, la privacitat i la configuració i sincronització de comptes de correu o la configuració d’alertes sonores.

És imprescindible disposar d’un ordinador per poder utilitzar l’iPhone ?

Des de la versió anterior del sistema operatiu d’Apple per a dispositius mòbils ja no és necessari utilitzar un ordinador amb l’aplicació iTunes per a activar i començar a fer servir l’iPhone. Tot i això, és recomanable no descartar aquesta opció per a sincronitzar i carregar vídeos, pel.lícules o música, disponibles a la biblioteca personal de l’usuari en l’ordinador, a l’iPhone . A més, des d’iTunes també es poden comprar directament aplicacions i gestionar altres aspectes de l’aparell relacionats amb la càrrega i la sincronització de dades.

Com es fa una còpia de seguretat de l’iPhone ?

Es pot fer una còpia de seguretat de l’iPhone connectant el telèfon a un ordinador mitjançant el cable USB subministrat i iniciant l’aplicació iTunes. A continuació, s’ha de seleccionar el nom del dispositiu en la barra lateral d’aquesta aplicació i fer clic després a “desar una còpia de seguretat”. Aquesta acció també permet restaurar una còpia de seguretat prèvia del telèfon.

Des de la versió del sistema operatiu iOS 5, també es pot activar la sincronització del dispositiu amb iTunes a través d’una xarxa Wi-Fi i del servei en núvol iCloud. Aquest servei inclou, per defecte, cinc gigabytes d’espai gratuït, ampliables mitjançant plans de pagament. Icloud, a diferència iTunes, no deixa desar els arxius multimèdia del dispositiu.

Els accessoris per a l’iPhone 4S i models anteriors són compatibles amb l’iPhone 5?

L’iPhone 5 utilitza un nou connector denominat “lightning”, més petit que el connector de 30 clavilles utilitzat en els models anteriors. Molts dels accessoris compatibles al mercat disposen dels connectors antics. Per aquesta raó, cal adquirir un adaptador de connector “lightning” en 30 clavilles, disponible a la botiga d’Apple o en distribuïdors autoritzats a un preu de 29 euros. Aquest adaptador és compatible amb la sortida de so, la sincronització de dades i la càrrega.