De gran vull ser xef

La cuina pot ser divertida, només cal posar-hi una mica d'imaginació. Anima't a preparar en família plats senzills, saludables I originals.
1 Desembre de 2018
Img bebe listado 193

De gran vull ser xef

/imgs/20181201/EPSON015.jpg

Ensenyeu-nos la vostra obra, família:

 1. Seguiu les instruccions de la recepta “Sushia nahi al duzu?” (‘Vols sushi?’) amb salsa picant’.
 2. Feu una foto del plat acabat
 3. Compartiu-lo al nostre Facebook/Eroskiconsumer amb el nom de la recepta seguit d’#Imaginefood i etiqueteu-hi tres amics o amigues.
 4. Els plats que s’assemblin més a l’original… els publicarem en aquesta revista!

Hola! Em dic Lucía Domínguez i estudio segon cicle de primària a l’Herri Ametsa Ikastola de Sant Sebastià (Guipúscoa).

Us presento la meva recepta: SUSHIA NAHI Al DUZU? (‘VOLS SUSHI?’) AMB SALSA PICANT, finalista en la 2a edició d’Imagine Food – 2016

Imagina una recepta. CONCURS “IMAGINE FOOD”

/imgs/20181201/dragon.jpg

Aconseguir que els nens mengin verdura, peix i fruita pot ser de vegades complicat. Per això, la Fundació Eroski va crear el concurs interescolar Imagine Food, dirigit a alumnes de primària per a conscienciar sobre la importància de portar una alimentació equilibrada i saludable alhora que els nens es diverteixen. En aquest concurs els estudiants dibuixen receptes originals i saludables i les 30 finalistes són interpretades pel xef Peio Gartzia i recollides en el llibre Imagine Food. En breu començarà una nova edició, així que si voleu que la vostra escola hi participi, estigueu atents al web: www.imaginefood.escueladealimentacion.es

Puja-ho a Facebook/Eroskiconsumer i comparteix la teva creació*

INGREDIENTS (4 persones):

 • 250 g d’arròs especial per a sushi
 • 20 g de salsa de soia
 • 100 g de salmó fresc
 • 100 g de tonyina fresca
 • 60 g d’alga nori
 • 20 g de wasabi
 • 1 cogombret en vinagre
 • 5 g de gingebre marinat
 • 1 pebrot vermell
 • 1 carabassó
 • Ravenets

PREPARACIÓ:

Coem l’arròs en aigua bullint amb sal 18 minuts i l’escorrem. Quan es refredi el barregem amb la soia. Col·loquem les làmines d’alga nori sobre una estoreta de bambú o sobre paper encerat o de plàstic transparent en una superfície plana. Hi distribuïm l’arròs deixant una franja d’uns 2 cm al voltant. Estenem una petita quantitat de wasabi al centre de l’arròs. Col·loquem el cogombret i el peix cru (salmó o tonyina fresca) tallat en tires sobre el wasabi. Enrotllem el nori fermament. Tallem el rotllo amb un ganivet afilat i mullat en rodanxes de 2 cm. Les servim acompanyades de la salsa de soia, wasabi i gingebre marinat. Amb un pebrot i un carabassó donem forma al cap del drac.

 • Les fotos que revelin imatges de persones, i les dades identificatives dels participants, s’integraran en el fitxer el responsable del qual és EROSKI S. COOP, per al compliment de les finalitats indicades més amunt, i les mantindrà en el seu fons d’arxiu mentre desenvolupi accions promocionals d’aquest tipus. Si les dades proporcionades identifiquessin un menor d’edat, la seva publicació requerirà l’autorització per part del pare, mare o tutor legal, el consentiment del qual serà comprovat per part d’Eroski Consumer de manera efectiva. Tot participant podrà exercitar els drets d’accés, rectificació, supressió, revocar el seu consentiment, oposar-se al seu tractament, limitar-lo i/o sol·licitar la portabilitat de les seves dades, a través de dpo@eroski.es, o adreçant-se a l’Equip DPO d’EROSKI S. COOP. Bº San Agustin s/n- 48230 Elorrio (Biscaia).