Arturo Pérez de Lucía, director general de l'Associació Empresarial per al Desenvolupament i l'Impuls del Vehicle Elèctric (AEDIVE)

"Des de fa anys només condueixo vehicles elèctrics, que gasten fins a deu vegades menys que els de combustible tradicional"

Any nou, cotxe nou. Les normatives recents sobre el dièsel I l'autonomia creixent dels models sostenibles porten molta gent a afegir el consum I el medi ambient al cistell de variables per a decidir. Demanem ajuda a dos experts, que ens en donen pros I contres.
1 diciembre de 2018
Img entrevista listado 1285

Si algú dubta avui entre comprar un cotxe (ja sigui elèctric o tradicional) o no, quin consell li donaria?

Si ha de fer servir un cotxe, especialment per ciutat, el primer seria analitzar quines opcions de mobilitat té al seu voltant, i pensar si de debò necessita comprar-lo. Cada vegada hi ha més alternatives de transport públic col·lectiu. Entre aquestes, metro, autobús, rodalies i metro lleuger, però també taxis, vehicles de transport amb conductor (llicències VTC) i solucions com els “sharing” compartits de bicicleta, moto i cotxe. Es pot fer servir fins i tot un patinet. No hem d’oblidar que, al marge de les preocupacions mediambientals derivades de la combustió, hi ha grans problemes en entorns urbans, com la congestió, que també cal resoldre.

I si de debò necessités un cotxe, i l’hagués de fer servir sobretot per ciutat, quin tipus de vehicle m’hauria de comprar?

Si s’arriba a la conclusió que és necessari adquirir un cotxe, cal analitzar els quilòmetres que es fan habitualment. La millor opció serà, molt probablement, un cotxe elèctric. Al mercat ja hi ha vehicles amb autonomies per sobre dels 400 quilòmetres. Més que suficient, ja que el 85 % de la població fa menys de 50 quilòmetres diaris.

Tot i això, el cotxe elèctric té alguns problemes. El primer, el preu.

Encara que tenim la idea que el cost d’un cotxe és el seu preu de venda, quan un surt del concessionari comença una cascada de costos recurrents que poden suposar, per a un cotxe tradicional, duplicar el preu inicial. En el vehicle elèctric aquests costos són gairebé inexistents, ja que pràcticament no té manteniment i la recàrrega és fins a deu vegades més barata que el combustible. A més, hi ha avantatges addicionals, com ara aparcar gratuïtament en zones d’estacionament regulat i no haver de pagar peatges.

Encara que la tecnologia permet superar els 400 quilòmetres sense recarregar, hi ha qui pensa que encara és poca autonomia.

Convé tenir en compte que la recàrrega principal es fa a casa o al lloc de treball, que dona resposta a més del 80 % de les nostres necessitats. Això és difícil d’entendre per a un usuari de vehicles de combustió, perquè l’única manera que el seu vehicle funcioni és anar a una estació de servei.

Creu que aconseguiran que els punts de recàrrega conformin de debò una xarxa densa, que faci possible viatjar per Espanya sense problemes?

En això treballem. Hi ha un projecte per a desplegar una xarxa de recàrrega ràpida que permeti a qualsevol vehicle elèctric recórrer distàncies mitjanes i llargues sense problemes. Si tot va bé, a finals de 2019 tindrem una xarxa bàsica d’infraestructures de recàrrega ràpides a les principals vies i autopistes espanyoles.

Llavors, quin és el gran avantatge de comprar avui un cotxe elèctric?

D’avantatges, n’hi ha molts. Per exemple, la reducció d’emissions contaminants i acústiques, el confort de la conducció, les prestacions d’acceleració i de resposta. Però, entre tots, destacaria l’estalvi: encara que el cost de venda inicial sigui una mica superior, el de manteniment i el d’ús posterior és molt inferior.

I, al costat dels problemes, quin és el principal obstacle de comprar avui un cotxe elèctric a Espanya?

Potser el més important és que si no disposes d’una plaça d’aparcament pròpia, on et puguis instal·lar un punt de recàrrega, és més complicat tenir un cotxe elèctric. Per sort, els aparcaments de rotació, els centres comercials i altres edificis del sector terciari estan instal·lant punts de recàrrega a les seves zones d’aparcament que permeten als conductors que no tenen plaça pròpia la possibilitat de recarregar els vehicles.

Si considerem les emissions, la tecnologia elèctrica és l’única manera de complir el límit d’emissions que fixa el Pacte de París?

Els objectius de descarbonització del transport són tan ambiciosos que l’electrificació és l’única opció viable per a aconseguir-los. Segons els estudis de mercat, el 2030 hauríem de disposar de dos milions de vehicles matriculats, i el 2050 fins a sis milions, però el parc de cotxes elèctrics amb prou feines arriba avui als 40.000. Hem de fer un esprint aquests anys.

Hi haurà qui dirà que això té trampa. El cotxe elèctric contamina menys quan està en marxa, però bona part de l’electricitat encara es genera amb combustibles fòssils a Espanya.

Hi ha una gran desinformació sobre aquest tema. El 70 % de l’electricitat del mix energètic espanyol està lliure de CO2, si sumem les renovables i l’energia nuclear. Tot això sense tenir en compte els objectius previstos d’increment d’energies renovables a Espanya.

Llavors, quina mesura proposa perquè l’elèctric sigui realment una opció sostenible i amable amb el planeta?

El vehicle elèctric ja és l’opció de mobilitat rodada més sostenible mediambientalment; i ofereix eficiències per sobre del 90 % respecte dels vehicles de combustió, que tenen una eficiència de prop del 25 %.

És el moment de comprar un cotxe elèctric o cal esperar uns anys?

Des de fa anys, jo només compro i condueixo vehicles elèctrics. I estalvio respecte del que em costava el meu cotxe de combustió quan el tenia. Recorro una mitjana de 1.500 quilòmetres mensuals, pels quals pago entre 20 i 23 euros al mes en electricitat, deu vegades menys del que em suposaria l’ús de combustibles fòssils. Per descomptat, els vehicles elèctrics continuaran evolucionant.