Les persones amb diabetis poden menjar arròs i pasta?

SÍ, PERÒ ES RECOMANA PRIORITZAR LES OPCIONS INTEGRALS
1 Abril de 2020
GettyImages 592029861

Les persones amb diabetis poden menjar arròs i pasta?

La creença que aquests aliments estan prohibits per a les persones amb diabetis és perquè són rics en hidrats de carboni i, a més, presenten un índex glucèmic alt (és a dir, eleven ràpidament el nivell de sucre a la sang). Tanmateix, l’Associació Nord-americana de Diabetis (ADA) considera que substituir aliments d’alt índex glucèmic per d’altres amb un índex baix només podria millorar “modestament” el control glucèmic.

Aquesta mateixa institució proposa que el patró dietètic d’una persona amb diabetis ha de ser el mateix que el d’una persona sana, i això implica que pot prendre hidrats de carboni procedents de vegetals, fruita, llegums, lactis i cereals com l’arròs, el pa o la pasta. En el cas dels diabètics, és especialment important que es prioritzin les opcions integrals.

La dieta de cada pacient ha de ser individualitzada i s’ha d’adaptar a les necessitats d’hidrats de carboni, les pautes de tractament farmacològic i les rutines i horaris establerts per a controlar la glucèmia. L’arròs i la pasta integrals poden estar-hi presents.