Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

No curen, però alleugen i relaxen : SPA

A diferència dels balnearis, utilitzen aigua simple de l'aixeta a la qual afegeixen algunes sals o additius

/imgs/20031001/informe.01.jpg
El negoci de la salut i la bellesa va ser un dels sectors de major creixement l’any 2002, propiciat per un concepte naixent del benestar que ha afavorit la creació o ampliació de nous balnearis i SPA. Al final de l’any 2002 es van comptabilitzar a Espanya més de 90 balnearis, 22 centres de talassoteràpia, 24 de salut i bellesa i uns 50 hotels amb SPA. Dins d’aquest context destaquen per la ràpida implantació i popularitat creixent els SPA, també coneguts com a balnearis urbans, amb l’enuig de l’Associació Nacional d’Estacions Termals.

Però, quines són les diferències entre un balneari i un centre SPA? La diferència principal és el tipus d’aigua que utilitzen en els seus tractaments. Mentre que les estacions termals basen la seva oferta en aigües mineromedicinals declarades d’utilitat pública, els SPA utilitzen aigua simple de l’aixeta a la qual afegixen algunes sals o additius. A diferència de l’aigua dels balnearis, la d’un SPA (les inicials del qual signifiquen salutem per aqua o salut a través l’aigua) no té cap tipus de propietat curativa ni estètica, encara que sí que té propietats relaxants. Si haguéssim de citar algun avantatge dels SPA enfront de les estacions termals, caldria mencionar la seva ubicació, normalment als nuclis urbans, la qual cosa permet que se’n faci ús de manera regular i contínua.

Un bany de benestar

Les bondats per al cos dels SPA se centren en els canvis de temperatura i en l’acció de l’aigua a pressió sobre el cos. Els contrasts de temperatura afavoreixen la circulació sanguínia, mentre que l’aigua a pressió provoca un micromassatge sedant que millora l’aparell muscular. Alleujar l’estrès i tonificar el cos són els objectius principals d’aquests centres. Al llarg d’un recorregut que pot oscil·lar entre una i dues hores, el client de l’SPA pot gaudir dels banys en piscines amb hidromassatge a raigs d’aigua, terma o bany turc de vapor, sauna, dutxa escocesa a pressió i l’anomenada dutxa vichy o llançadora, amb brolladors d’aigua i olis essencials. Tot un circuit termal al qual se sumen també altres serveix com massatges per a tractaments corporals i fisioterapèutics. I és que malgrat que no hi ha una normativa, qualsevol SPA que es digni ha d’oferir, almenys, quatre tècniques de tractaments amb aigua.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 2]
  • Ves a la pàgina següent Preus assequibles »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions