Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Nova llei de garanties en la venda de béns de consum : Positiva, però ambigua

Els usuaris hauran de demostrar els defectes de fabricació dels productes una vegada passats els sis primers mesos

/imgs/20031101/informe01.jpg
Des que el passat 11 de setembre va entrar en vigor la nova Llei 23/2003, de 10 de juliol, de garanties en la venda de béns de consum, són moltes les veus que s’han aixecat en contra seva. Presentada com una ampliació de la garantia legal en la venda de determinats béns de consum de fins a dos anys enfront dels sis mesos actuals, la seva formulació conté termes ambigus que fan témer a les associacions de consumidors que el client es confongui, perquè pot pensar que les seves compres estaran sempre protegides durant dos anys. Diverses associacions de consumidors adverteixen que la nova llei conté aspectes interessants però amaga trampes que afecten greument els consumidors. Consideren, així mateix, que el fet que els consumidors, transcorreguts els sis primers mesos, hagin de demanar proves per a demostrar les fallades dels béns suposarà un desembossament econòmic que pot no compensar. Sectors com el dels vehicles han aplaudit la norma, però reconeixen que hi ha massa llacunes i termes “subjectius” que poden provocar “molts plets”, segons els responsables de l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). La llarga fase de promulgació de la llei ja ha enfrontat totes les parts implicades en el comerç de l’automòbil, des del fabricant fins al venedor, el taller i fins i tot la botiga de recanvis. I és que la nova llei ha obert una batalla entre els tallers i les botigues de recanvis. En el cas que una peça instal·lada sigui defectuosa, els tallers podrien reclamar no només el canvi de la peça, sinó també el preu de la mà d’obra de muntar i desmuntar la peça en qüestió, un aspecte al qual les botigues de recanvis s’oposen.
L’equip d’assessores legals de CONSUMER ha analitzat la nova Llei, prestant especial atenció als seus aspectes més nous o problemàtics.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions