Saltar el menú de navegación e ir al contenido

EROSKI CONSUMER, el diario del consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canales de EROSKI CONSUMER


Estás en la siguiente localización: Portada > Edición impresa >

: Set aplicacions per a controlar el pressupost

LA COSTA DE SETEMBRE NO ÉS TAN EMPINADA SI PORTEM UN CONTROL EXHAUSTIU DEL PRESSUPOST. PERÒ ELS INFINITS FULLS D’EXCEL D’INGRESSOS I DESPESES JA NO SÓN L’ÚNICA OPCIÓ PER A MANTENIR ELS NOSTRES COMPTES AL DIA: HI HA UNA LLARGA LLISTA D’APLICACIONS PER AL MÒBIL QUE POSEN A PROVA LES NOSTRES FINANCES. AIXÍ ENS PODEN AJUDAR.

Set aplicacions per a controlar el pressupost

Registro contable

Una interfície sòbria ens dona la benvinguda i ens ofereix tres apartats: un resum de moviments, estadístiques dels nostres ingressos i despeses i, finalment, un resum de com van els nostres comptes.

El millor. La versió gratuïta ens dona accés a totes les funcions, encara que amb certes limitacions i amb publicitat. També disposa d’una versió prèmium, però que en aquesta ocasió no es tracta d’una subscripció mes a mes, sinó d’un pagament únic de 4,99 €. Aquesta modalitat ens ofereix una sincronització amb una interfície per a ordinador i la possibilitat d’afegir un nombre il·limitat de comptes bancaris.

El pitjor. No ens permet sincronitzar amb el compte bancari, ni tan sols en la versió prèmium, per la qual cosa no admet la possibilitat d’automatitzar el registre de despeses o ingressos. Hem de posar-los tots a mà.

4,6 estrelles (Google Play) • 185.866 valoracions • +5 milions de descàrregues • Per a Android i iPhone

Wallet

Amb aquesta app podem registrar despeses, veure estadístiques, fer pressupostos…

El millor. Disposa d’una sèrie de funcions interessants. La primera és Deutes, que s’integra amb l’agenda de contactes per a tenir controlat qui ens deu diners o a qui en devem, amb els recordatoris pertinents. A més, ens ofereix la possibilitat de registrar pagaments recurrents, fer llistes de la compra amb pressupost associat, reunir les targetes de fidelització o unificar les dades de les garanties dels productes que comprem.

El pitjor. El preu. Si volem sincronitzar el compte bancari o gestionar les despeses de diversos usuaris, cal subscriure un pla prèmium mensual (4,79 € al mes), anual (28,99 €/any) o per a tota la vida (únic pagament de 54,99 €).

4,6 estrelles (Google Play) • 113.340 valoracions • +1 milió de descàrregues • Per a Android i iPhone

Fintonic

Amb una interfície senzilla i intuïtiva, no cal que apuntem ni categoritzem a mà cada despesa o ingrés, ja que la mateixa app els detecta, els identifica i els classifica connectant-se amb el nostre banc. Podem consultar els moviments, rebre alertes i mantenir un control per setmanes, mesos o anys. A més, ens ofereix l’anomenat Finscore, una puntuació de la salut financera que podem comparar amb la resta d’usuaris de la mateixa edat i lloc: un indicatiu del nostre ràting creditici.

El millor. Podem connectar gratis tantes entitats financeres com vulguem, a diferència de la majoria d’apps d’aquest gènere. No té versió prèmium, però s’actualitza amb freqüència.

El pitjor. La venda associada amb altres serveis, com ara assegurances o préstecs, que fan servir la plataforma. Apareixen com a publicitat, encara que de forma poc intrusiva.

4,4 estrelles (Google Play) • 48.570 valoracions • +1 milió de descàrregues • Per a Android i iPhone

Toshl

Aquesta app té el punt diferenciador en el fet que ens ofereix la possibilitat de crear els nostres pressupostos, tant per diferents períodes de temps com per categories de despesa. Entre les seves funcions més destacades, ens permet connectar-nos amb els comptes bancaris per al registre dels moviments i la de fer una planificació econòmica detallada de les finances.

El millor. Té una opció interessant: Cabal, una representació gràfica dels ingressos i despeses que, ràpidament, dona una visió de la situació financera i de si serà suficient per a arribar a fi de mes. La versió gratuïta pot resultar suficient.

El pitjor. Totes les funcions automatitzades són de pagament i, a més, amb un cost recurrent, ja sigui mensual o anual, que va de 3 a 5 € al mes.

4,3 estrelles (Google Play) • 27.731 valoracions • +1 milió de descàrregues • Per a Android i iPhone

Spendee

Aquesta aplicació disposa de múltiples funcionalitats: des de marcar un objectiu d’estalvi i indicar el termini de realització fins a rebre notificacions sobre el nostre compliment sense haver d’obrir l’app.

El millor. Ens ofereix una cronologia dels ingressos i les despeses, així com la possibilitat de tenir geolocalitzats en un mapa els llocs i comerços en què s’ha pagat.

El pitjor. Encara que l’opció gratuïta és completa, si en volem fer servir la versió prèmium, hem de pagar una quota mensual de 3,99 € o anual de 18,99 €. En aquesta versió podem automatitzar el nostre registre de despeses i ingressos mitjançant la sincronització amb el compte bancari. També ens ofereix un nombre il·limitat de pressupostos i la possibilitat de compartir un eWallet (moneder virtual per a pagaments en efectiu).

4,2 estrelles (Google Play) • 25.701 valoracions • +1 milió de descàrregues • Per a Android i iPhone

Oingz

Més que en l’anàlisi de les despeses i els ingressos, aquesta app basa el seu funcionament en objectius econòmics: des de comprar una casa fins a canviar de mòbil, estalviar per als estudis dels nostres fills o fer una reforma.

El millor. Podem establir punts objectius com vulguem i, sobretot, ajustar-los a un pla d’estalvi mensual. A més, ens permet categoritzar les metes d’estalvi segons la prioritat, analitzar si podem afrontar-les mes a mes i descobrir quant de temps costarà aconseguir-les.

El pitjor. Amb una versió prèmium en camí, els inconvenients són les seves limitacions. Resulta útil per a ajudar-nos a estalviar amb la vista posada en un objectiu, però li falta la part d’operativa diària que permetria controlar les despeses. A més, no es connecta amb el banc, per la qual cosa hem d’introduir les dades a mà.

4,4 estrelles (Google Play) • 151 valoracions • +10.000 descàrregues • Només per a Android

Tintina

En lloc de presentar-nos un panell de despeses i ingressos, funciona com un xat amb un bot amb el qual podem comentar les despeses, preguntar com va el pressupost, veure els detalls del nostre compte o saber en què gastem més diners. Ens ofereix un resum senzill de les nostres finances, les despeses fins al dia, l’estalvi i la projecció dels comptes de cara al futur.

El millor. Es presenta com un assistent virtual que ofereix una sèrie de consells a mesura que s’interactua amb ell. Per exemple, si detecta que hi ha una despesa excessiva en restaurants, recomanarà cuinar a casa per a estalviar en aquesta partida.

El pitjor. Encara que és una app gratuïta, hem d’introduir cada despesa o ingrés a mà: no ens ofereix la possibilitat de connectar amb el compte bancari perquè l’informe es creï de forma automàtica.

4,7 estrelles (Google Play) • 230 valoracions • +5.000 descàrregues • Per a Android i iPhone

Paginación dentro de este contenido

Te puede interesar:

Infografías | Fotografías | Investigaciones