Saltar el menú de navegación e ir al contenido

EROSKI CONSUMER, el diario del consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canales de EROSKI CONSUMER


Estás en la siguiente localización: Portada > Edición impresa >

Un caso similar puede merecer sentencia distinta. Esta página recoge sentencias de nuestros tribunales que, por su contenido, afectan a los consumidores y usuarios de todo tipo de productos y servicios. No olvide que ante hechos similares, las cuestiones de prueba, las circunstacias concretas de las partes implicadas e incluso el tribunal que sea competente en la causa puede determinar fallos distintos.

: Responsabilitat d’una gasolinera pels danys causats pel subministrament de dièsel a un cotxe de gasolina

UNA SENTÈNCIA CONDEMNA L’ESTACIÓ DE SERVEI, FINS I TOT SUPOSANT, COM DIU L’OPERARI, QUE LA CONDUCTORA LI HAGUÉS DONAT INFORMACIÓ ERRÒNIA.

L’Audiència Provincial de Biscaia ha revocat una sentència absolutòria dictada per un jutjat de primera instància estimant la reclamació de danys presentada per una usuària, que condemnava l’estació de servei a abonar a la conductora 3.598,15 euros. La sentència raona, en primer lloc, que és clar que qualsevol client que fa benzina en una gasolinera assistida, més cara que les d’autoservei, confia raonablement que els seus empleats atendran les seves obligacions amb la diligència deguda. Apunta, a més, que l’operari hauria d’haver-se advertit que la portella exterior d’accés al dipòsit tenia en lletres grans i perfectament llegibles la paraula “dièsel”, circumstància aquesta, per si sola, que l’hauria d’haver obligat a reaccionar a temps i rectificar la seva decisió de posar 15 euros de gasolina 98 sense plom. Encara que la conductora li hagués proporcionat aquesta informació –fet que no deixa de ser només una versió del demandat i manca d’una prova adequada–, l’advertiment que es reflectia en el tap, en la portella d’accés i en el dipòsit de combustible hauria d’haver estat suficient perquè l’empleat rectifiqués i no posés gasolina en un dipòsit previst per a dièsel.

Te puede interesar:

Infografías | Fotografías | Investigaciones