Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzades 16 aplicacions mòbils gratuïtes relacionades amb el control de pes i els hàbits alimentaris : Aplicacions per al control de pes: útils per fer un diari de la dieta però no per establir pautes dietètiques

Aquestes apps són només eines de suport, no han de substituir la feina professional de nutricionistes o endocrins

/imgs/20130701/tema1.jpg
Cada 16 segons, cinc milions d’usuaris descarreguen una app als seus telèfons o tauletes. No hi ha dubte que el present i el futur és mòbil. Allà on anem, volem estar connectats.

Aquesta gran evolució cap a la tecnologia mòbil no ha evitat, però, que canviï l’interès de les persones per mantenir-se en forma, aprimar-se o cuidar els hàbits alimentaris. Aquests conceptes troben també la seva plasmació en l’univers tecnològic: hi ha una sèrie d’aplicacions per a mòbils d’última generació (telèfons gratuïts), algunes gratuïtes i d’altres de pagament, amb aquest objectiu.

EROSKI CONSUMER parteix de la base que aquestes aplicacions no poden substituir la figura d’un nutricionista o especialista en endocrinologia, però sí que poden servir de certa ajuda i assessorament. Per això, hem volgut conèixer-les a fons i estudiar les funcionalitats de 16 aplicacions gratuïtes relacionades amb el foment i el control dels hàbits alimentaris. Són Calorie Counter by FatSecret, Shape Up Club, Weigh What Matters, Calorie Counter by CalorieCount.com, Calorie Counter-MyFitness Pal, Libra-Gestor de Peso, Fitbit, Dietas para Adelgazar, Dieta Asistente-Perder Peso, Diet Point.Español, DailyBurn Tracker, La Dieta del Bocadillo, Tu Peso Ideal, Noom Weight Loss, 40.30.30 i iPesoCorporal.

Com es va fer

Tres criteris van fonamentar que aquestes 16 aplicacions formessin part de l’estudi: que fossin gratuïtes (sempre se’n va analitzar la versió lliure), populars (es va fer un monitoratge del que es comentava als mitjans de comunicació virtuals i blogs, i també es van mesurar les valoracions de les persones que les van descarregar de Google Play i d’Apple Store), el nombre de descàrregues fetes a Espanya i que fossin compatibles amb els sistemes operatius iOS i Android.

En la investigació es va comptar amb la col.laboració d’experts nutricionistes d’EROSKI CONSUMER i de la investigadora en l’àmbit de la Psicologia Clínica i les Noves Tecnologies Cristina Botella. Així mateix, en van proporcionar informació valuosa la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) i The App Date, el punt de trobada sobre aplicacions per a mòbils que se celebra a Espanya cada mes.

Totes les prestacions ofertes per les diferents aplicacions es van classificar en cinc fases fonamentals: el pretest, la pauta dietètica, el registre dels aliments i exercicis, el control dels progressos i la motivació i consells alimentaris. D’aquesta manera, es va poder elaborar un rànquing.

El primer lloc del podi el va ocupar Calorie Counter-MyFitness Pal amb 7 punts; el segon, Fitbit amb 6,9 punts; i el tercer, Calorie Counter by Caloriecount.com, amb una puntuació de 6,2 punts.

D’altra banda, quatre de les 16 aplicacions analitzades es van retirar del rànquing general per donar l’opció de fer dietes miracle, però no es van eliminar completament de l’anàlisi: Diet Point.Español, Dieta Asistente-Perder Peso, Dietas para Adelgazar i La Dieta del Bocadillo.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions