Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzats preus i cobertures de deu companyies asseguradores després de sol.licitar 480 pressuposts : El preu mitjà d'una assegurança mèdica privada pot variar d'una asseguradora a una altra entre un 40% i un 50%

En tres de les 10 companyies analitzades no asseguraven una dona embarassada de 35 anys, ni tampoc una diabètica de 60 anys en una altra entitat

/imgs/20110201/tema1.jpg
Una jove de 35 anys embarassada d’un mes desitja contractar una assegurança mèdica privada amb la finalitat d’assegurar-se una assistència sanitària eficaç durant l’embaràs i el part. Demana pressuposts a deu companyies asseguradores i es troba que tres d’aquestes no l’asseguren. Pot semblar un error però no ho és. El motiu és precisament estar embarassada. A més, en altres dues companyies on sí que l’asseguren, li demanen un suplement de més de 2.000 euros.

Així ho ha comprovat EROSKI CONSUMER després de sol.licitar en sis ciutats espanyoles (la Corunya, Barcelona, Bilbao, Madrid, Sevilla i València) 480 pressuposts de pòlisses d’assegurances mèdiques privades en deu companyies diferents: Adeslas, Allianz, Aresa, Asisa, Axa Winterthur Salud, Caser, DKV Seguros, FIATC, Mapfre Caja Salud i Sanitas. Per recopilar la informació, es van crear quatre perfils de client amb característiques diferents. D’una banda, es va escollir dos solters de 35 anys de diferent sexe i amb diferents condicions familiars i perspectives de futur: mentre que ell no tenia parella ni tampoc fills i treballava com a policia municipal, ella estava embarassada d’un mes sense parella i era administrativa. Els altres dos perfils són dos matrimonis ben diferents: un, el formen una dona amb diabetis i un home sense cap malaltia de 60 i 62 anys, respectivament; i l’altre, el forma una parella jove (de 37 anys ella i 40 anys ell) amb dos fills petits d’entre 5 i 9 anys. En cadascuna de les ciutats escollides, els tècnics de la revista van actuar com a clients potencials interessats a conèixer els preus que els oferia cada entitat per assegurar la seva assistència sanitària. Concretament, volien saber quant els costaria la pòlissa més bàsica en cobertura i quant la més completa.

A més del que li va passar a la dona embarassada, també s’ha trobat una altra peculiaritat: una dona de 60 anys tampoc no pot contractar una pòlissa de salut al costat del seu marit en una de les deu entitats estudiades. La raó? Pateix diabetis. Encara més, en altres tres, tot i que proporcionen un pressupost, els comercials especifiquen que si la malaltia és greu tampoc no l’assegurarien.

/imgs/20110201/tema3.jpg
I és que el sexe, l’edat, la salut, el lloc de residència i el tipus de pòlissa que es contracti condicionen el preu final d’una assegurança mèdica privada. Però també hi influeix molt la companyia amb la qual es contracti la pòlissa. La tarifa mitjana de l’assegurança més econòmica pot variar entre un 48% i un 58% depenent de l’asseguradora que es triï. Per exemple: la dona embarassada que contracti la pòlissa més bàsica pot pagar, de mitjana, una mensualitat de 34 euros a Asisa i de 81 a Axa Winterthur Salud.

EROSKI CONSUMER ha comprovat que mentre que un solter de 35 anys paga una prima mensual mitjana de 46 euros al mes, aquest cost augmenta fins als 65 euros en el cas d’una dona de 35 anys embarassada. Així mateix, la prima també s’incrementa quan es freguen els 60 anys, ja que un matrimoni d’aquesta edat pot pagar una mitjana de gairebé 90 euros per persona al mes.

Amb tot, EROSKI CONSUMER va comprovar que les companyies més cares són Axa Winterthur Salud (amb els preus mensuals mitjans més cars en tres dels quatre perfils) i DKV Seguros (on la prima mensual mitjana és més alta per a la família). Per contra, Caser i Fiatc tenen els costs mitjans mensuals més econòmics.

Per ciutats, les primes mensuals mitjanes més competitives es van trobar a la Corunya (ofereix una de les mitjanes més assequibles en els perfils corresponents a la dona jove embarassada i al matrimoni gran) i Sevilla (amb les primes mitjanes més econòmiques per al solter i la família). Al contrari que a Barcelona, Bilbao (dues ciutats on es van facilitar les mensualitats més cares per a la dona jove i la parella de persones grans), València (amb el cost més alt per al solter) i Madrid (on és més car contractar una assegurança de salut per a una família).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions