Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Ascensors i comunitats de veïns : Ascensors: font de conflictes

Desacords més habituals: qui ha de pagar les obres i les despeses de manteniment de l'ascensor

/imgs/20030901/informe01.jpg
Una comunitat es proposa instal·lar un ascensor, o canviar el que ja hi havia, per a millorar la comoditat dels veïns. Tanmateix, la instal·lació suposa una despesa que supera en molt la quota de la mensualitat ordinària, i alguns propietaris es neguen a contribuir a la instal·lació, argumentant que no utilitzen l’ascensor. És llavors que comença la batalla per un element quotidià avui, com ho demostra el fet que només en el nostre país, segons dades de 2001, hi hagi més de 650.000 ascensors, i que cada 72 hores, els ascensors de tot el planeta transporten l’equivalent a la població mundial -més de 6.000 milions de persones-, d’acord amb les dades del major fabricant mundial d’ascensors.

Segons el Consell General d’Agents de la Propietat (CGAP), els conflictes que s’originen entre propietaris per la instal·lació d’un ascensor en els edificis que no en disposen es produeixen no per la seva instal·lació, sinó per definir qui ha de pagar l’obra i les despeses que es deriven del seu manteniment, ja que el preu d’un ascensor de passatgers corrent, sense tenir en compte les obres d’instal·lació, oscil·la entre els 42.000 i els 60.000 euros.

Conflictes a banda, un edifici incrementa el seu valor de venda si s’hi instal·la un ascensor com un bé comunitari i aquest increment també beneficia el propietari dels baixos, que veu com la seva propietat augmenta de valor, si bé no tant com els pisos superiors. Segons el CGAP, una propietat ubicada en un 5è pis sense ascensor té una pèrdua de valor del 40% respecte d’un pis de característiques semblants en un edifici amb ascensor. Per tant, la instal·lació de l’ascensor és un benefici per a tots, encara que en mesura diferent.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions