Encàrrecs a domicili: quan els temps acuita

Quan no disposem de temps o ens posem malalts, hi ha empreses que fan petites tasques domèstiques com ara comprar el pa i el diari o portar el cotxe al taller
1 Juny de 2017
Img economia domestica listado 261

Encàrrecs a domicili: quan els temps acuita

/imgs/20170601/mano-paquete.jpg

El temps és or i, avui dia, pocs en tenen prou per a encarregar-se de les petites gestions domèstiques que poden desajustar una setmana del tot planificada. De manera que, si estem massa ocupats o es tenen problemes de mobilitat que impedeixen fer la compra, passar la ITV o fer qualsevol gestió, hi ha empreses d’encàrrecs a domicili que resolen aquests problemes.

Per un preu assequible i unes condicions senzilles, aquest tipus de negocis s’encarreguen de fer aquestes petites gestions quotidianes que dificulten el dia a dia. D’aquesta manera, permeten al client gaudir del seu temps lliure i, en definitiva, fer-li la vida més fàcil.

Principals serveis

Empreses com “YovoY”, “Voy por ti”, “YaVoyYo” o “Tu Recado Ya” no són noves, sinó que ofereixen els seus serveis des de fa uns anys. Són a tot el país, especialment a les grans ciutats, on no sempre es pot comptar amb amics o familiars que puguin donar un cop de mà per efectuar gestions quotidianes.

Aquests negocis d’encàrrecs a domicili presten tots els serveis que es puguin imaginar. Fan pel client tot allò que no li permet el seu horari laboral i eviten haver de demanar permisos o dies lliures per a fer una gestió. A més, fan possible que no es perdi el temps en cues interminables i es dediquin les estones lliures a gaudir o descansar en comptes de fer aquest tipus de tasques, sovint, poc agradables.

Els encàrrecs que duen a terme són nombrosos i presten un servei personalitzat i de confiança. S’hi pot recórrer per a pagar rebuts al banc, lliurar i recollir documentació, anar al registre, canviar articles o recollir medicines. També s’encarreguen d’esperar el servei tècnic a casa, de portar el cotxe a passar la ITV, al taller o a rentar-lo o de cuidar de l’habitatge a les vacances.

Per a gent gran i persones ocupades

/imgs/20170601/recoger-tintoreria.jpg

Encara que qualsevol en pot ser un usuari potencial, les persones que més fan servir aquestes empreses són fills adults amb poc de temps que necessiten atendre els pares i mares amb problemes de mobilitat o edat avançada. Els serveis més demanats se centren a anar a comprar, recollir els resultats d’una anàlisi, pagar un rebut, etc., ja sigui de manera puntual o habitual.

També és molt útil per a professionals amb horaris poc flexibles que han d’atendre nombroses ocupacions: feina, nens, escola, etc. No sempre és fàcil trobar un moment per a tornar unes sabates o per a lliurar i recollir les peces de la tintoreria.

Un altre tipus de clients són les persones que han tingut un accident lleu que els manté immobilitzades (tenen una cama o un braç enguixats, etc.) i els impedeix fer certes gestions. Durant el temps que s’han d’estar a casa poden recórrer a aquests serveis i així no deixen de fer gestions importants o necessàries.

Cost

Els preus pels serveis d’aquestes empreses són molt semblants entre si. De mitjana, acompanyar la gent gran al metge, recollir medicaments o demanar cita en persona costa 6 euros. Assistir a reunions de veïns o de l’escola, esperar el lampista, etc. voregen els 12 euros. La recollida del correu durant el període de vacances del client, així com regar les plantes, té un preu de 8 euros. I, si el que es necessiten són gestions amb el cotxe, els preus varien entre 12 i 30 euros segons el servei (rentar-lo, recollir-lo del taller, etc.). Ara bé, les tarifes són orientatives, ja que tots els serveis són personalitzats i adaptats a les necessitats de cada usuari.

I, per a serveis freqüents, hi ha tarifes especials o promocions, com un sisè encàrrec gratis, bons de dos encàrrecs curts per 15 euros o un val de sis “perpan” -diari i pa- per 15 euros (el cost habitual és de tres euros). A més, si s’ha de fer servir cotxe en l’encàrrec, els primers 10 quilòmetres estan inclosos en el preu i a partir d’aquí es cobren suplements.

En general, els imports per a encàrrecs senzills es liquiden al comptat, ja sigui en començar l’encàrrec o en acabar-lo. Quan és imprescindible efectuar algun pagament (en compres de diferents articles, matrícules, neteja de cotxe, etc.), el cost s’ha d’abonar per endavant, bé al comptat o per transferència bancària.

Les condicions

/imgs/20170601/planing-trabajo.jpg

Les empreses d’encàrrecs a domicili tenen una sèrie de condicions molt bàsiques:

  • Encàrrecs. Es reben encàrrecs, en general, durant les 24 hores del dia via telefònica o per correu electrònic.
  • Horaris. Són de dilluns a divendres de 8:00 a 20:00 hores i els dissabtes de 9:00 a 14:00 hores. Els diumenges i festius no totes les empreses treballen, però si es necessita el servei, convé preguntar la disponibilitat i demanar pressupost.
  • Taxes i import de les compres. En el preu del servei d’encàrrecs no s’inclou el cost de les compres, les taxes, etc.
  • Termini de l’encàrrec. El termini màxim per als encàrrecs és de 72 hores.
  • Ofertes. Hi ha tarifes planes per a empreses i bons, i promocions per a serveis molt freqüents.
  • Seguretat. Els negocis d’encàrrecs a domicili asseguren una confidencialitat total als clients.