Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Enquestades 1.050 persones de 9 comunitats autònomes sobre les seves opinions i els hàbits de compra i de consum dels aliments funcionals : Aliments funcionals: es compren i es consumeixen, però es dubta dels seus beneficis

Dos de cada tres consumidors enquestats n'ha adquirit alguna vegada i, d'aquests, el 55% en pren diàriament

Quan els prenem? Hi confiem?

Per a trobar-se millor

És un fet que la demanda dels aliments funcionals és alta i creix contínuament, ja sigui perquè assistim a un abandonament dels hàbits alimentaris saludables i necessitem equilibrar la nostra dieta amb els nutrients necessaris o perquè percebem els aliments com a “medicines miraculoses”.

Durant l’enquesta, EROSKI CONSUMER va comprovar que un 55% dels entrevistats els prenen diàriament; un altre 26%, setmanalment; un 5%, mensualment; i un altre 14% amb menys freqüència. Per comunitats autònomes, és a la Valenciana i a Andalusia on més assíduament se’n prenen.

/imgs/20140601/alimentacion4.jpg

Quan els consumeixen, tots busquen bàsicament millorar les defenses de l’organisme, reduir el colesterol, aprimar-se o mantenir el pes i millorar el trànsit intestinal i la salut dels ossos. Per sort, nou de cada deu afegeixen que els aliments funcionals que prenen són un complement de la seva dieta i només un 8% diu que substitueix algun aliment o àpat amb aquests.

Confiança, la justa

Del total de persones que coneixen els aliments funcionals (encara que no els comprin ni els consumeixen), un 48% assegura que confia la quantitat justa en els seus beneficis i un altre 18%, poc o gens. En una escala on 1 és gens i 5 molt, li concedeixen una puntuació mitjana de 3,2 punts. Els més desconfiats són els homes, els majors de 45 anys, els qui tenen una educació secundària postobligatòria o formació professional i els procedents del País Basc.

A més, el 97% no creu que aquesta mena d’aliments siguin curatius per si sols, sinó un complement en una dieta variada i equilibrada. Encara més, el 64% tan sols els considera un capritx.

/imgs/20140601/alimentacion5.jpg

En aquest sentit, un 32% afegeix que amb la informació de què es disposa sobre els aliments funcionals avui dia no n’hi ha prou. Exigeixen explicacions més bones i més transparència i veracitat. Intueixen que hi ha un cert engany.

Malgrat tot, el futur es preveu profitós per al mercat dels aliments funcionals, ja que el 90% dels consumidors consultats assegura que continuarà prenent-ne.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions