Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquestats 1.335 usuaris de www.consumer.es sobre el littering o l'abandonament intencionat de residus en espais públics : Littering: un problema d'educació i poc civisme

Els enquestats perceben que el responsable principal d'aquest comportament incívic és el ciutadà

/imgs/20161101/inicio_tp.jpg

La gestió dels residus urbans és un dels grans problemes als quals s’enfronten totes les ciutats. Segons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a Espanya es van recollir prop de 468 quilograms de residus urbans per habitant en 2013. Principalment, el tipus d’escombraries que es va recollir de forma separada va correspondre al paper i cartró (un 25%), en segon lloc als animals i vegetals (un 22%) i, en tercer lloc, al vidre (un 18%).

El Sistema Integrat de Gestió de Residus (SIG) Ecoembes xifra el nombre de contenidors grocs en 366.339, i els blaus sumen 200.618. Ecovidrio, per la seva banda, calcula que disposa al llarg de la geografia espanyola d’un total de 202.646 dipòsits. A més, el ciutadà espanyol disposa d’aproximadament un miler de punts nets o ecoparcs on es poden dipositar els materials perillosos (piles, bateries, olis, electrodomèstics o mobles de gran mida), així com papereres de cap a cap dels carrers de les seves ciutats.

I, no obstant això, malgrat tots aquests contenidors distribuïts per tota la geografia espanyola, continua produint-se el fenomen littering o l’acte de llençar o deixar objectes en el terra o en qualsevol altre lloc no destinat a aquesta finalitat.

Per aquest motiu, EROSKI CONSUMER, la Confederació Espanyola de Cooperatives de Consumidors i Usuaris (HISPACOOP) i la Plataforma Envase y Sociedad (PES) han dut a terme un estudi de percepció amb l’objectiu principal d’aproximar-se al coneixement, la percepció i la implicació del ciutadà en l’abandonament intencionat de residus en espais públics.

Per a això, es va entrevistar durant el mes de juny un total de 1.335 usuaris del portal www.consumer.es mitjançant la tècnica CAWI (Computer Assisted Web Interview) o enquesta en línia assistida per ordinador.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions