Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquestats més de 1.900 consumidors de 9 comunitats autònomes per conèixer els seus hàbits de consum de joguines : La despesa mitjana en joguines per nen serà de 70 euros

Un de cada quatre enquestats assegura que alguna vegada ha tingut dubtes sobre la joguina que havia de comprar

/imgs/20111201/tema1.jpg
El Nadal és felicitat, bons desitjos… i per als més petits de la casa també és sinònim de noves joguines. Per investigar sobre els hàbits de consum de les joguines al nostre país, EROSKI CONSUMER va entrevistar entre el final d’octubre i el començament de novembre 1.906 persones de 9 comunitats autònomes: Andalusia, Illes Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid, Navarra i País Basc. Cadascun dels entrevistats va ser consultat, entre altres qüestions, sobre la despesa econòmica que faria en joguines per Nadal, com li afectaria la crisi en el seu desemborsament, el tipus de joguines que adquiriria i el tipus de comerç que triaria per a fer aquestes compres. De les 1.906 llars consultades, en un 73% vivien nens, mentre que en el 27% restant en què es va fer l’enquesta no tenien fills però sí que comprarien joguines per a familiars, fills d’amics… La mitjana de nens per cada llar és de dos, en la majoria amb edats compreses entre 4 i 10 anys.

En conclusió, un 80% de les persones consultades van estimar que aquest Nadal desemborsaran una mitjana de 205 euros en joguines, al voltant de 71 euros per nen (la resta dels entrevistats no sabien fer un càlcul concret). Amb tot, la mala situació econòmica fa efecte en els consumidors i un de cada quatre assegura que el seu pressupost disminuirà una mitjana de 79 euros respecte del de l’any passat, principalment per la crisi econòmica, per la qual cosa caldrà fer retallades en la despesa final. Uns diners que en tres de cada quatre casos es destinaran a la compra de joguines educatives, per bé que el factor que més influeix a l’hora de decantar-se per una o una altra és el que demanin els més petits de la casa. Per això, dos de cada tres enquestats no dubta a recórrer diverses botigues i establiments amb l’objectiu, abans de comprar, de comparar preus i productes.

71 euros per infant

El Nadal és una època de despesa important. Una de les partides més importants es destina als més petits de la casa: les joguines. Però hi ha diferències entre les comunitats autònomes. Mentre que a Andalusia la despesa ascendeix a 253 euros de mitjana, a les Illes Balears es gastaran 188 euros. A Castella-la Manxa, Galícia i la Comunitat Valenciana preveuen gastar-se al voltant de 190 euros; i a Navarra, el País Basc, Madrid i Catalunya es gastaran poc més de 200 euros (fregant la mitjana). Per edats, mentre que els entrevistats entre 20 i 44 anys es gastaran en joguines 195 euros de mitjana, els majors de 45 anys superaran el llindar dels 200 euros i desemborsaran 214 euros, un 10% més que els més joves. D’altra banda, ells gastaran més diners que elles, molt més estalviadores: 215 euros de mitjana els homes enfront dels 201 euros de les dones.

Quan l’estimació es fa per nen, un 78% va respondre que gastaria una mitjana de 71 euros per petit. Tot i això, hi ha diferències de fins al 40% entre comunitats autònomes: a Castella-la Manxa el desemborsament mitjà seria de 60 euros (tenen 2,5 fills per llar), mentre que al País Basc arribaria als 84 euros de mitjana. Curiosament, els més joves (enquestats de 20 a 44 anys) gastaran més (una mitjana de 76 euros) que els entrevistats majors de 45 anys (desemborsen 66 euros de mitjana). Per sexes, el pressupost dels homes serà un 15% més car que el de les dones: 78 euros de mitjana el d’ells enfront dels 68 euros de mitjana el d’elles.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions