Pierre-Dimitri Gore-Coty, director general d'Uber a Europa Occidental

"La competència és bona per al consumidor, però incòmoda per al taxi tradicional que no ha canviat en anys"

1 octubre de 2014
Img entrevista 2 listado 167

Uber es presenta com una aplicació útil per al consumidor. Per què fa tanta coïssor?

Hem adoptat una solució innovadora per a revolucionar un sector obsolet que ha estat immòbil durant anys. Hem retornat la decisió als consumidors, oferint-los més varietat, seguretat i fiabilitat com a part de l’economia col·laborativa.

Tants avantatges té?

El nostre producte, basat a compartir transport, aporta una alternativa segura, fiable i assequible a l’hora de moure’s per la ciutat. UberPOP és part d’una revolució més àmplia en mobilitat. Veiem un futur amb menys propietat de vehicles i més fórmules de compartir cotxe.

Hi ha qui assegura que és un sistema insegur.

Uber és un model de referència quant a seguretat per al consumidor per la innovació tecnològica en l‘app, dissenyada per a millorar enormement la fiabilitat i els viatges dels passatgers. Només treballem amb els conductors de més qualitat. Tenim uns estàndards mínims per al tipus de cotxe i el servei ofert i efectuem controls d’antecedents rigorosos i profunds de cada conductor.

Per exemple?

Al final de cada viatge, el viatger pot puntuar el conductor, la qual cosa significa que podem assegurar els millors estàndards per a tots els viatges que es facin per mitjà de l‘app d’Uber. A més, cada conductor, cada cotxe i cada viatge estan totalment assegurats. Els conductors no porten diners en efectiu i tots els pagaments són electrònics, per la qual cosa són registrats i transparents.

Ser a 140 ciutats de 40 països no sembla fàcil.

Uber va néixer per a resoldre, ja que és capaç d’oferir un viatge fiable en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Als viatgers, els encanta aquesta seguretat, facilitat i avantatge de sol.licitar un trajecte quan ho demanin. El nostre objectiu és traduir el “temps estimat d’arribada” en el mínim temps possible i portar els viatgers d’un punt a un altre d’una forma segura i còmoda. És important ressaltar que Uber no contracta conductors, sinó que ofereix la tecnologia i l’aplicació perquè conductors independents connectin i trobin viatgers a la seva ciutat. Això significa que es poden connectar i desconnectar quan ho desitgin, cosa que els dóna una flexibilitat increïble en les seves vides.

Se’ls acusa d’afavorir l’economia submergida, de frau i d’il·legalitat. Creuen que si tinguessin llicències, l’acceptació per part dels taxistes seria més gran?

Com he comentat abans, Uber no contracta conductors, som una empresa tecnològica que ofereix els seus serveis a la gent que vol compartir un viatge per a traslladar-se d’un punt a un altre de la manera més convenient. La competència és bona per al consumidor, però incòmoda per al taxi tradicional que no ha canviat en anys. La competència ofereix més elecció per als clients, millora el servei i incentiva la innovació.

Innovació sí, però els taxistes també necessiten treballar.

Les protestes dels taxistes mostren que només volen suprimir alternatives i limitar la competència. En un mercat sa i competitiu, el guanyador real és el consumidor. Som completament innovadors i ens encanta veure com la tecnologia pot fer les coses més simples.

Vostès aposten per les noves tecnologies, per una nova manera de fer les coses. És el principi d’una “revolució”? S’imposarà el consum col.laboratiu?

Sempre estem explorant noves formes perquè la nostra tecnologia sigui més assequible a més gent. Uber està compromès a fer la vida de la gent més fàcil, centrant-se a oferir més alternatives en la forma en què les persones es mouen per la ciutat a preus més assequibles. Veiem un futur amb menys propietat de vehicles i més fórmules de compartir cotxe.

Quina solució donaria vostè al conflicte amb els taxistes?

Creiem que hi ha lloc per a molts jugadors en el mercat europeu de transport. Estem aportant més elecció al mercat, ja que ampliem les opcions de transport tant per a viatgers com per a conductors.